În acest restaurant din Madrid iau cina regele Filip al Spaniei și soția sa. La 52 de ani, Letizia este cunoscută ca o împătimită a mâncatului sănătos și arată fenomenal

restaurant Madrid regii Spaniei Colaj foto G4Food/Instagram

Restaurantul La Lonja del Mar, din Madrid, este unul dintre restaurantele preferate ale regilor Spaniei. Aceștia îl frecventeză, destul de des, cu atât mai mult cu cât, este așezat chiar  în fața Palatului Regal. Pe lângă priveliștile sale, acest spațiu, care dispune de mai multe saloane, un bar , o terasă și o tavernă anexă, se remarcă drept una dintre cele mai bune restaurante de fructe de mare din centrul capitalei spaniole. Ca o curiozitate, ocupă aceeași clădire în care se găsea Casa Castaldi, hanul în care a stat Giuseppe Verdi în timpul scurtei sale șederi la Madrid în 1863 pentru a dirija opera sa La forza del destino.

Peștele este protagonistul meniului din acest spațiu, unde respectul pentru materia primă și pentru sezon este pilonul principal. La conducerea bucătăriei, de unde ies, de asemenea, unele dintre cele mai bune feluri de orez din Madrid, se află chef-ul Fernando Negri, născut în Ávila și format la școala de bucătari din Toledo, fondată de chef-ul Adolfo Muñoz – unde au studiat și alți bucătari spanioli renumiți.

Această esență maritimă și pescărească se traduce printr-un cult al peștelui, care condiționează meniul în funcție de ceea ce ajunge în piețele selectate din întreaga Spanie. Negri creează frecvent meniuri speciale care se învârt în jurul unui anumit produs. Printre acestea, anul acesta celebrul chef a realizat un meniu, în plin sezon estival, dedicat în întregime stridiilor sau tonului alb din nord, relatează ABC.

În mai multe vizite La Lonja del Mar, regii Spaniei au avut ocazia să aleagă dintre diferite delicatese precum: anșoa din Cantabria de calibru triplu 000, creveți roșii selecționați din piețele mediteraneene – în special din Denia, cu care prepară unul dintre preparatele vedetă ale casei, crochetele – realizate din creveți albi din Huelva, cele mai bune fructe de mare din Atlantic – scoici, midii, vongole și stridii servite într-un sos special al casei – ton roșu și pești de mari dimensiuni, calcan în suc propriu sau merluciu – cărora Negri le aplică punctul potrivit de gătire. De asemenea, se remarcă și alte preparate pe care chef-ul le adaugă în meniu pe parcursul anului, cum ar fi tocănițele pescărești sau marinatele de pește.

Cum își păstreză silueta regina Letizia a Spaniei

Regina Spaniei este printre cele mai frumoase personaje din regalitatea europeană. La aproape 52 de ani (pe care îi împlinește pe 15 septembrie) are o siluetă de manechin și este mai slabă și mai fit decât cele două fiice adolescente ale sale. Extrem de distinsă și rafinată, are pasiunea de a se îmbrăcă mai ales de la designerii spanioli, pentru a promova creațiile naționale și este o împătimită a mâncării sănătoase, preponderent vegană, o consumatoare de pește și produse marine, precum și o practicantă și protectoare a sporturilor. Pentru mai multe detalii despre cum se menține Letizia în formă, citește aici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *