Lanțul de magazine Berezka, care aparține rusului Arseni Burlakov, a avut venituri de 5,7 milioane de euro în România anul trecut

berezka, rus, magazine, rusia, arseni burlakov, ucraina Sursa foto: Facebook/Berezka store & cuisine

Lanțul de magazine Berezka a înregistrat venituri de 5,7 milioane de euro în 2023 în România, având o creștere constantă de la intrarea pe piață în 2014. În ultimii șase ani, veniturile companiei au ajuns la 23,7 milioane de euro, transmite Libertatea.

În ciuda conflictului dintre Rusia și Ucraina, lanțul a continuat să se dezvolte, având în prezent 13 magazine deschise, majoritatea în București.

Compania Berezka se specializează în produse importate, cu o cerere ridicată pentru preparatele din pește și produsele din bucătăria proprie. Cu toate acestea, în 2023, compania a raportat pierderi de 540.000 de euro din cauza cheltuielilor și investițiilor mari.

Războiul din Ucraina a afectat lanțul de aprovizionare, forțând compania să facă reorganizări, rebranding și să deschidă propria bucătărie. În ciuda dificultăților, Berezka a reușit să funcționeze în parametri normali și să creeze locuri de muncă pentru refugiații ucraineni.

„Cele mai căutate la noi sunt produsele din pește și preparatele din bucătăria proprie: salate, chifteluțe, clătite sau plăcinte. Mă bucur nespus că piața produselor tradiționale din diferite țări a crescut. Asta nu înseamnă că cele românești nu sunt dorite. Oamenii au început să călătorească mai mult și doresc diversificare”, a declarat, pentru Libertatea, Natalia Frol, directorul companiei.

Proprietarul lanțului, Arseni Burlakov, care a părăsit Rusia în 2009 din cauza regimului lui Vladimir Putin, a început afacerea în Bulgaria înainte de a se extinde în România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Facebook/Berezka store & cuisine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *