Specialistul în arheologie romană, conf. dr. Eduard Nemeth, de la Universitatea „Babeș – Bolyai”, din Cluj-Napoca, și-a petrecut mai multe zile de concediu, în vara aceasta, în Statele Unite, unde a descoperit, amănunt relevant pentru G4Food, tacos-ul mexican adaptat de nativii Sioux și Cheyenne.
L-am rugat pe dl. Nemeth să ne ofere câteva detalii despre rețeta cunoscută în statul american Dakota de Sud, orașul Rapid City:
„Așadar Indian tacos este aceeași umplutură ca la tacos obișnuite (carne tocată cu condimente specifice, se mai poate pune smântână, cedar ras, roșii tăiate mărunt, salată verde/salată iceberg).
La Indian tacos însă această umplutură se pune pe un langoș, adică pe aluat fript în ulei.
Indian tacos a fost pregătit de ginerele meu, care este parțial Native American.”
G4Food precizează că langoș este o turtă făcută din aluat de pâine, umplută cu brânză, urdă etc., coaptă sau prăjită în grăsime, produsul fiind de origine maghiară, răspândit în Transilvania și Banat.
Tacos este un fel de mâncare tradițional mexican care constă dintr-o tortilla ( lipie ) mică, pe bază de porumb sau grâu, acoperită cu umplutură. Tortila este apoi pliată în jurul umpluturii.
Notă: G4Food a lansat campania „Ce am mâncat nou în vacanță”. Îi încurajăm pe cititorii noștri să ne trimită texte și imagini cu feluri de mâncare noi pe care le-au încercat în concedii, la adresa: redactia.g4food@gmail.com. Avem rugămintea ca mesajele să cuprindă următoarele elemente: numele preparatului, prețul, în ce fel de local a fost consumat (tavernă, restaurant etc.), în ce țară și cum l-ar evalua. Ne interesează în special alimente neobișnuite.
Sursa foto: Eduard Nemeth