Rețetele Juanitei. Ficăței de pui cu ceapă caramelizată. Mâncărica rapidă care ne amintește de copilărie

ficatei de pui

În Spania, unde locuiesc eu de ceva ani, ficățeii de pui nu se mănâncă. Pate se face, în zonele de munte este și un produs local, dar ficăței cum știm noi de la bunica, trași la tigaie nu se fac. Așa că nu e ușor nici să îi cumperi. Eu îi găsesc la supermarketurile mari, care vând și produse pentru străini, sau în piață, la tarabele cu carne de pui și ouă.

Ingredientele sunt simple: ficăței, ulei, sare și piper. Separat preparăm ceapa caramelizată.

Am curățat ficățeii de membrane (dacă au fiere verde, trebuie și ea îndepărtată). Am pus ulei de măsline în tigaie, am așezat ficățeii fără să fie suprapuși și am dat un minut focul mare. I-am întors repede să nu se ardă și, după alt minut, am dat focul la mic și am acoperit cu un capac. Am lăsat să fiarbă înăbușit ca 10 minute. Trebuie să fie gătiți, dar să rămână gustoși, să nu se usuce. Dacă e prea mult sos se scoate capacul și se mai lasă un minut-două. Se pun sare și piper.

Atenție, ficățeii NU se sărează până nu sunt gătiți, altfel se vor întări. Puteți pune însă condimente, dacă vă plac, oregano sau salvie sau o ramurică de cimbru.

Se stinge focul, se amestecă cu ceapa caramelizată. Îi puteți servi împreună cu piure de cartofi, cartofi la cuptor, orez sau/și o salată.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *