Experiența ultrasenzorială din cel mai scump restaurant din lume: Sublimotion, din Ibiza, lasă oaspeții cu gura căscată la propriu. De curând a aniversat zece ani

Sublimotion Ibiza experienta multisenzoriala meniu secret bucatarie moleculara traditie reinterpretata cel mai scump restautant din lume foto: hardrock.com/ibiza/it/sublimotion

Mulți dintre noi visează la experiențe memorabile, printre care cea de a călca măcar o dată în viață la un restaurant de renume internațional. O dorință de o intensitate similară celei de a lua masa pe un iaht de lux. Pentru cei mai mulți, presupunând că ne permitem acest lux, merită, atât timp cât momentul este văzut ca o experiență senzorială și nu ne limităm la mâncarea în sine.

Aceste localuri propun de regulă preparate cu totul excepționale, uneori unice, în locații elegante, exclusive, fie cu amprentă istorică, fie ultramoderne, iar serviciile sunt în general non plus ultra. Cel mai scump dintre ele se află la Ibiza, în Spania, și a sărbătorit de curând zece ani de existență: Sublimotion.

Deține titlul de cel mai scump restaurant din lume , redefinind fine dining-ul de lux printr-o abordare avangardistă care depășește toate limitele care existau până la apariția sa.  Situat în zona centrală a insulei, Sublimotion oferă o experiență unică, și poate e puțin spus: tradiție care se îmbină cu tehnologia de avangardă.

Conceptul, ispirat din cultura mediteraneană

La baza atracției Sublimotion se află o experiență culinară multisenzorială, unde fiecare fel de mâncare este asociat cu elemente vizuale, auditive și olfactive unice. O echipă de artiști cu renume, regizori, compozitori, iluzioniști, designeri de modă, ilustratori și DJ transportă oaspeții în ceva ce pare un univers paralel, unde „realitatea se îmbină cu fantezia, într-o călătorie prin metavers.”

Conceptul bucătarului și fondatorului Paco Roncero, cu o experință profesională de peste trei decenii, se inspiră din dieta și societatea mediteraneană: acolo unde faptul de a sta toată lumea la aceeași masă este parte integrantă a culturii locale. De aceea, Sublimotion înseamnă de fapt doar 12 locuri la o singură masă.

Meniu secret

Este nevoie de zece bucătari cu stele Michelin pentru meniul unei seri la Sublimotion. Meniul însuși  este un secret absolut, iar oaspeții sunt adesea obligați să păstreze confidențialitatea. Se spune doar în linii mari că există o serie de 20 de feluri de mâncare, gândite să provoace și să încânte papilele gustative. Meniul se schimbă în funcție de sezon și cuprinde preparate de la gastronomia moleculară la tradiții reinventate – o dovadă a creativității și măiestriei chefi-ilor.

Prețul unui meniu se apropie de 2000 de euro

Și prețurile la cel mai scump restaurant din lume sunt un secret, dar se spune că un loc la această masă ajunge în jur de 2000 de euro de persoană. Prețul acoperă mâncarea dar și tot spectacolul de lumini și tecnologie. Cu alte cuvinte, mâncare și spectacolele, unice, inovative. Este prețul unei aventuri greu de egalat, când arta se întâlnește cu tehnologia.

Sublimotion este o locație frecventată în principal de gurmanzi mondiali și VIP-uri, însă lista lor e și ea secretă.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: hardrock.com/ibiza/it/sublimotion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *