Cerere bună pentru portocale și mandarine, în ciuda vremii calde/Producătorii spun că și prețurile sunt bune 

Cererea de portocale este bună Foto: Dreastime

Importatorii de portocale și mandarine spun că cerere este, iar prețurile sunt bune. „În prezent, există o ofertă excelentă de portocale de mână, atât din Africa de Sud, cât și din America de Sud, din ambele regiuni la prețuri avantajoase. În schimb, oferta de portocale pentru suc este puțin mai dificilă. Pe această piață, vedem o ofertă redusă și prețuri foarte ridicate”, spune Tom Leenheer de la Van Ooijen Citrus pentru Fresh Plaza.

„Pentru portocalele obișnuite, ne așteptăm ca piața să continue la același nivel. În ceea ce privește portocalele pentru suc, însă, trebuie să privim imaginea de ansamblu. Vedem deja prețuri ridicate și acestea ar putea crește și mai mult în următoarele săptămâni”, spune Tom. „Am început în mod tradițional cu Salustianas din Uruguay, iar acesta este întotdeauna un produs foarte bun. Atât clienții noștri autohtoni, cât și cei belgieni și francezi le apreciază cu adevărat. După aceea, în săptămânile următoare vom transporta Midknights și Valencia din Uruguay, cu care ne este bine să lucrăm.”

Piața de mandarine, la fel de bună

„În ceea ce privește mandarinele, suntem în plină desfășurare cu Tango și Nadorcott din Africa de Sud și cu mandarinele Orri din Peru. Și aici, vedem prețuri foarte bune. În plus, în mod tradițional, avem și Minneolas atât din Peru, cât și din Africa de Sud”, a continuat importatorul. „În ciuda vremii caniculare din acest moment, cererea este bună și atât portocalele, cât și mandarinele de mână și la cele pentru suc se vând bine”.

„Piața lămâilor este foarte dificilă în acest moment. Oferta din Africa de Sud și America de Sud este redusă. Acestea s-au confruntat cu condiții meteorologice foarte nefavorabile în ambele regiuni în timpul perioadei de vârf a recoltei. Ca urmare, volumele sunt drastic mai mici decât în mod normal. Prețurile de pe piață sunt bune în acest moment, dar acest lucru se datorează exclusiv ofertei reduse din acest moment”, observă Tom. „Din fericire, nu am avut probleme logistice până acum, bat în lemn.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *