Uleiul de măsline spaniol a depășit pentru prima dată uleiul italian în ceea ce privește prețul mediu de vânzare pe piața americană

remedii constipație, ulei de masline, solutii pentru constipatie, ceai pentru constipatie, constipatie cronica, cum scapi de constipatie, ulei de masline pentru constipatie Sursa Foto: TGA

Uleiul de măsline spaniol a depășit pentru prima dată uleiul italian în ceea ce privește prețul mediu de vânzare pe piața americană. În primul semestru al anului, s-a vândut la 8,81 euro/kg, comparativ cu 8,62 euro/kg pentru uleiul provenit din Italia. Pentru producătorii de ulei spanioli reprezintă un „progres istoric” și de „importanță majoră”, având în vedere că „Statele Unite au fost, în mod tradițional, o piață dominată de uleiurile provenite din Italia”, care au fost un „reper” istoric, relatează Agroinformacion.

Mai mult decât atât, în urmă cu un deceniu, uleiurile de măsline spaniole ajungeau pe această piață cu un preț cu aproximativ 25% mai mic decât cel al uleiurilor italiene.

De fapt, în ani precum 2019, acest diferență era de cca 30% între cele două produse; anul trecut, diferența de preț s-a redus la puțin peste 7%, iar tendința s-a inversat în 2024.

„Se demonstrează clar că reușim să generăm mai multă valoare adăugată pentru uleiurișe noastre de mîsline în întreaga lume”, a declarat Organizația Producătorilor Spanioli de Ulei Măsline.

În termeni de volum, Spania a vândut cu 20,50% mai mult ulei de măsline în primul semestru din 2023, ajungând la 70.000 de tone, cu 10.000 mai mult decât Italia. Aceste vânzări mai mari la un preț mai ridicat au generat o cifră de afaceri record în primele șase luni ale anului în Statele Unite, cu peste 611 milioane de euro, o creștere de 105% față de anul trecut, și o cotă de 37,60% din valoarea totală a importurilor pe această piață.

Responsabilul pentru Promovarea Externă a acestei Organizații Interprofesionale, Rafael Pico, a subliniat că „aceste cifre remarcabile sunt rezultatul eforturilor de promovare pe care sectorul le desfășoară în această țară de câteva decenii.”

„Asta nu înseamnă că nu mai avem mult de lucru, dar demonstrează clar că reușim să generăm mai multă valoare adăugată pentru uleiurile noastre de măsline în întreaga lume.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *