Bunicuța Silvi, 83 de ani și 5 milioane de followers. De la rețetele filmate în joacă de nepot la curtea Emirului din Qatar. „80 de euro pe o mâncare gourmet? Eu cu 80 de euro mânânc o lună”

food influencer bunicuta din Toscana bucătăria bunicii foto: https://nonnasilvi.com/

Nonna Silvi a cucerit cele 5 milioane de followers însumați de pe mai multe rețele sociale prin felul ei de a fi dintr-o bucată dar în mod plăcut, pozitiv. Simpatică și empatică, ar spune cei care o urmăresc.

La cei 83 de ani, bunica Silvi, Silvana Bini pe numele ei din buletin, a devenit una dintre cele populare influencers pe zona food din Italia. Mă roagă toți să facem seflie, glumește ea într-un interviu pentru Corriere della Sera. Fără dram de iluzie. Chestiuni normale, de-ale vieții. La fel ca și descinderile în lumea bună a planetei, oarecum contra voinței.

„Merg la clasa întâi, nu plătesc eu nimic, o plăcere. Și când te gândești că îmi era teamă, nici nu știam cum să-i salut, îți dai seama, Emirul, soția… Să dăm mâna? Să îi salut din cap? Să fac o plecăciune? Eu, oricum, sunt din Toscana… Erau toți chefii ăia care îmi urmau sfaturile, i-am învățat să facă ragù toscano, fettuccine, lasagne, carne de miel”, explică în interviu.

Nu vrea să fie numită influencer

A fost invitată la curtea Emirului Qatar-ului grație notorietății cucerite în scurt timp, dar nu vrea deloc să fie numită influencer. ”Singura influenza (înseamnă gripă –n.a.) pe care o știu e aia pe care n-am avut-o anul ăsta, na. De mică îmi spuneau să beau vin că așa nu răscesc, mie vinul nu îmi place, dar alții răceau și eu nu”, glumește ea, cu tâlc.

Povestește că de mică a făcut foamea, născută în plin război, în 1941, lângă Florenza: ”Sunt a patra din cinci surori, apoi și doi frați mai mici. Fugisem de acasă și locuiam într-o casă în mijlocul câmpului, în curte era un tun american care trăgea înspre sat. Eram, toți, extrem de săraci, ne hrăneam cu tartele de mămăligă pe care le făcea mama. Într-o dimineață a venit un soldat care a încercat să ne fure făina și să o violeze pe mama. Dacă n-ar fi fost tata să ne apere…”

Oamenii trecuți prin război și alte experiențe extreme de regulă nu prea mai au multe de care să se teamă. Iar Nonna Silvi nu are nici o jenă să-i critice pe cei mai puternici oameni de pe planetă. La summitul G7 organizat nu cu mult timp în urmă în Italia ar fi gătit supă de fasole cu care să-i facă pe toți să fugă repede la baie, spune.

Cum a început aventura sa online?

„Acum doi ani, nepotul meu Gabriele mi-a făcut un video în timp ce îl boscorodeam pentru că și-a făcut o prostie de tatuaj pe braț. L-a arătat la prietenii lui, și ăia au râs ca niște nebuni. Apoi a început să facă altele, apoi să mă filmeze în timp ce făceam de mâncare.”

Nu își explică deloc succesul de partea cealaltă a display-ului. „Habar n-am. Poate pentru că propun rețete ușor de urmat, îmi spun mulți că au încercat apoi și le-a ieșit la fel. Apoi, spun ce gândesc, sunt directă. Uneori sunt cam slobodă la gură și îi zic nepotului meu să șteargă, că am exagerat”.

Ce crede despre așa zisa bucătărie creativă sau gourmet? ”E bună pentru cine are bani de aruncat și nu-i e foame. Îți pun grămăjoarele alea în farfurie și asta-i tot. Și plătești 80 de euro. Eu cu 80 de euro mânânc o lună întreagă”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: https://nonnasilvi.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *