Doză „potențial letală” de metamfetamină în bomboanele unei organizații neguvernamentale din Noua Zeelandă

bomboane Sursa foto: LaVanguardia.com

Poliția din Noua Zeelandă investighează descoperirea unei „doze potențial letale” de metamfetamină în niște bomboane care erau distribuite împreună cu alimente de către o organizație caritabilă. „Primele noastre investigații indică faptul că alimentele în cauză (bomboane cu aromă de ananas) ar fi putut fi distribuite în pachetele de alimente în ultimele săptămâni”, se menționează într-un comunicat emis marți seara de poliție, care tratează această problemă ca o prioritate „din cauza riscului public”, anunță Lavanguardia.

Bomboanele, ambalate într-un plastic galben, erau distribuite de ONG-ul Auckland City Mission, care luptă împotriva sărăciei și care a depus o plângere la poliție după ce a aflat despre conținutul dulciurilor. Fiecare bomboană contaminată conținea aproximativ 3 grame de metamfetamină.

Organizația asigură că dulciurile au fost donate de o persoană neidentificată, care le-a predat într-un pachet nedesfăcut

„Dacă ai primit vreuna dintre aceste bomboane, te rugăm să nu le mănânci”, subliniază pe pagina sa de Facebook Auckland City Mission, care distribuie alimente persoanelor defavorizate.

Unul dintre destinatarii pachetelor de alimente, mai exact o mamă și fiul ei de 3 ani, a contactat organizația caritabilă după ce a detectat un gust „ciudat” în bomboanele de ananas, care au fost ulterior analizate de Fundația Antidrog din Noua Zeelandă.

Sarah Helm, directoarea fundației menționate, a subliniat că fiecare bomboană conținea aproximativ 3 grame de metamfetamină. „O doză obișnuită este între 10 și 25 de miligrame, așa că fiecare bomboană contaminată conține mai mult de 300 de doze. Ingerarea unei cantități atât de mari de metamfetamină este extrem de periculoasă și ar putea provoca moartea”, a remarcat Helm într-un comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *