Trucuri pentru călătorie/Șapte moduri de a te hrăni și a te menține energic atunci când călătorești

risipa alimentara Foto: Dreamstime

Este sezonul verii și mulți dintre noi plănuim să plecăm într-o vacanță. Dar dacă ne-am decis să mergem, un lucru e cert. Vom avea nevoie de niște gustări pe traseu. Specialiștii de la Half Your Plate ne recomandă câteva strategii pentru a vă asigura mai multe opțiuni alimentare în timpul călătoriei. Și, până la urmă, faceți și economii și vă menține energic.

  1. Împachetați gustări „inteligente”

În loc să vă bazați doar pe alimentele de la benzinării sau de la drive-through-uri, împachetați-vă propriile gustări hrănitoare pentru a ține foamea la distanță. Alegeți opțiuni portabile precum fructele proaspete, – merele, bananele, strugurii și fructele de pădure, împreună cu legume crude, cum ar fi morcovii mici, feliile de castraveți, roșiile cherry și mazărea, asociate cu hummus pentru un plus de aromă și nutriție. În plus, luați în considerare biscuiții din cereale integrale cu brânză și amestecurile de fructe cu coajă lemnoasă (oleaginoase) și semințe ca gustări convenabile și hrănitoare pentru tot parcursul călătoriei. Puteți, de asemenea, să coaceți bunătăți precum brioșe de casă, pâine cu fructe sau să faceți bile din cartofi dulci.

Sfat: Pre-porționarea gustărilor în pungi sau recipiente mici le face ușor de luat și de savurat în timpul deplasării.

  1. Fiți creativi cu împachetarea răcitoarelor

Dacă aveți un răcitor, profitați la maximum de el. Puneți în el produse perisabile, cum ar fi o salată de fructe simplă, legume, pahare de iaurt sau băuturi răcite. Înghețați sticlele de apă sau cutiile de suc 100% pentru a le folosi pe post de pachete de gheață și pentru a vă menține gustările reci. Nu uitați să vă reumpleți răcitorul cu gheață proaspătă sau pachete de gheață când aveți ocazia.

  1. Utilizați borcane cu capac

Borcanele cu capac sunt utile pentru păstrarea unei salate proaspete. Începeți cu dressingul preferat pe fundul borcanului, urmat de cereale precum quinoa sau couscous și proteine precum pui sau năut. Apoi, adăugați ingrediente mai ușoare precum fructe, legume și frunze verzi. În acest fel, salata dvs. va rămâne crocantă și aromată până când sunteți gata să o savurați. Dacă sunteți începător în materie de salate din borcane, începeți prin a face această rețetă de salată din borcane pentru picnic. Când vă e foame, pur și simplu agitați borcanul pentru a amesteca totul.

  1. Optați pentru mese la restaurant bazate pe legume

Atunci când mâncați în oraș, căutați feluri de mâncare pe bază de legume. Alegeți salate, rulouri, amestecuri sau supe încărcate cu legume pentru a vă asigura că primiți o mulțime de nutrienți la fiecare masă. De asemenea, vă puteți personaliza comanda cerând legume suplimentare sau schimbând cartofii prăjiți sau chipsurile.

  1. Hidratați-vă cu apă infuzată

Menținerea hidratării este esențială în timpul orelor lungi pe drum. Apa infuzată este o modalitate delicioasă și răcoritoare de a vă potoli setea. Pur și simplu adăugați felii de fructe și legume răcoritoare, cum ar fi lămâi, lime, castraveți sau fructe de pădure în sticla de apă. De asemenea, puteți adăuga ierburi proaspete precum mentă sau busuioc pentru un plus de aromă.

  1. Popasuri și opriri pe traseu

Profitați din plin de opririle și de popasurile de pe traseu pentru a vă întinde picioarele, a folosi toaletele și a vă reface rezervele de gustări. Unele zone de odihnă oferă acum facilități cum ar fi mese de picnic sau chiar locuri de joacă, ceea ce le face locuri ideale pentru a lua o pauză și pentru a vă bucura de un prânz de picnic cu mâncărurile preferate de călătorie pe șosea.

  1. Piețele fermierilor, standurile de fructe și magazinele alimentare

Explorați piețele fermierilor locali sau standurile de fructe de-a lungul drumului. Nu numai că veți avea ocazia să vă aprovizionați cu fructe și legume proaspete, dar veți obține, de asemenea, un gust din aroma locală și veți sprijini întreprinderile mici din comunitățile pe care le vizitați. Plimbați-vă prin piață, degustați produse de sezon și alegeți câteva bunătăți delicioase pe care să le savurați în restul călătoriei. Dacă standurile de fructe și piețele agricole nu sunt disponibile de-a lungul traseului, vă puteți opri la magazinele alimentare pentru a vă face aprovizionarea. Magazinele alimentare au o mulțime de produse de sezon, oferind opțiuni convenabile și nutritive pentru călătoria dvs. cu mașina.

Cu puțină planificare și creativitate, călătoria cu mașina nu va fi doar o aventură memorabilă, ci și una hrănitoare. Împachetând gustări hrănitoare, adoptând obiceiuri alimentare sănătoase și profitând de popasurile și piețele alimentare, veți rămâne odihnit și plin de energie pentru drumul care vă așteaptă. Așadar, puneți-vă centura de siguranță, porniți la drum și bucurați-vă de călătorie – câte o îmbucătură delicioasă pe rând.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *