Șase tipuri de alimente care îți întineresc corpul, atât pe interior, cât și în exterior/ Dacă le mănânci frecvent vei arăta mai tânăr și vei fi mai sănătos

alimente intinerire Sursa foto: Pexels

Pentru cei care se străduiesc să combată efectele inevitabile ale îmbătrânirii, se pare că natura ar avea o soluție mult mai simplă decât se așteptau. Potrivit earth.com, anumite alimente, consumate ca parte a unei diete obișnuite, ar putea fi piatra de temelie a unui aspect mai tânăr, ele promițând longevitate și menținerea la cote înalte a funcției cognitive.

Încorporarea acestor alimente în mesele noastre zilnice este un obicei care ne poate crește longevitatea și ne poate proteja de efectele îmbătrânirii, în primul rând datorită conținutului lor bogat de antioxidanți, clorofilă și acizi grași omega-3.

1. Legume cu efect anti-îmbătrânire

Cele mai „întunecate” legume sunt unele dintre cele mai nutritive și sănătoase. Posedând o combinație de vitamine A și C, minerale și o multitudine de substanțe bioactive, acestea sunt avangarda împotriva îmbătrânirii premature.

Clorofila mai abundentă conferă acestor legume un verde profund dar le dă și proprietatea de a ne proteja împotriva radicalilor liberi. În plus, aceste superalimente conțin luteină, esențială pentru protejarea pielii de daunele razelor UV.

În plus, sunt bogate în vitamine care susțin sănătatea pielii și favorizează producția de colagen. De exemplu, varza kale sau bok choy (un tip de varză chinezească) sunt alimente de bază.

Cu toate acestea, există și altele din această categorie, cum ar fi cresonul, spanacul, broccoli, ceaiul verde și îndrăgiții cartofi dulci și ardeiul gras roșu, care oferă, de asemenea, beneficii puternice, crescând rezistența și elasticitatea pielii.

2. Uleiuri pline de antioxidanți, pentru piele tânără și sănătoasă

Uleiurile derivate din plante, în special cele precum uleiul de nucă de cocos și de măsline, sunt un concentrat de acizi grași, grăsimi mononesaturate și antioxidanți.

Uleiul de cocos, în special, a fost evidențiat pentru capacitatea sa de a diminua petele de pe piele legate de vârstă. Pe de altă parte, uleiul de măsline este apreciat pentru conținutul său ridicat de squalen, o substanță care îmbunătățește hidratarea pielii.

Când vine vorba de combaterea afecțiunilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și demența, atât uleiul de măsline, cât și uleiul de avocado au demonstrat un potențial semnificativ în scăderea riscului de a dezvolta astfel de boli.

3. Leguminoase care susțin producția de colagen

Leguminoasele, umile dar pline de calități, sunt o piatră de temelie nutrițională, oferind un cocktail de fibre, proteine, vitamina B și multe altele.

De la fasole neagră, bogată în antioxidanți, până la linte și năut, care susțin producția de colagen, consumul lor duce la o piele strălucitoare și o sănătate mai bună.

4. Nuci și semințe care reduc efectele cognitive ale îmbătrânirii

Nucile, cu textura lor bogată și densitatea nutrienților, sunt de neprețuit pentru sănătatea pielii. Migdalele, nucile și nucile braziliene, printre altele, sunt pline de vitamine și antioxidanți.

Acestea asigură hidratarea pielii, o protejează de soare, dar reduce și efectele cognitive ale îmbătrânirii. Semințele de rodie, recunoscute încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile lor terapeutice, sunt, de asemenea, demne de remarcat pentru beneficiile lor pentru piele.

5. Alimentele fermentate ne susțin sănătatea și ne întineresc pielea

Fermentarea, un proces la fel de vechi precum civilizația umană, are ca rezultat alimente care aduc o multitudine de beneficii pentru sănătate. Acestea variază de la supa miso, bogată în antioxidanți, până la kombucha, plină cu vitamine care întăresc pielea.

Consumul lor regulat a fost asociat cu nenumărate beneficii pentru sănătate, de la sănătatea intestinului până la întinerirea pielii.

6. Fructe cu efect anti-îmbătrânire

La capitolul fructe, papaya și afinele sunt cunoscute pentru proprietățile lor anti-îmbătrânire. Profilurile lor nutritive, pline de antioxidanți și vitamine vitale, contribuie semnificativ la sănătatea pielii, combătând efectele nocive ale radicalilor liberi și asigurând o strălucire proaspătă, tinerească.

Înglobarea acestor șase categorii de alimente în dieta ta zilnică îți va deschide calea pentru a te menține tânăr, atât la înterior, cât și la exterior.

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *