Rețetele Juanitei. Quiche cu jamon iberic și ierburi de Provence

quiche

Quiche-ul este unul dintre landmark-urile bucătăriei franceze. Probabil datorită apropierii geografice sau doar din cauză că este foarte gustos și versatil, preparatul este foarte popular și în Spania, unde locuiesc eu de câțiva ani. Se vinde în multe patiserii și brutării atât în porții individuale cât și în format de tartă.

Quiche-ul se gătește foarte repede. Folosind un aluat gata preparat de la magazin este aproape un fast-food. Aluatul pe care trebuie să-l cumpărați este cel de tartă sau pâte brisée. În cazul în care doriți să preparați voi aluatul, iată o rețetă rapidă:

Ingrediente aluat

300 de gr de făină

Jumătate linguriță de sare

80 de ml de apă sau lapte călduț

150 de gr de unt moale

3 linguri zahăr (opțional).

Ce e foarte important este ca untul să fie moale, la temperatura camerei. Eu zahăr nu pun.

Ingrediente umplutură

3 ouă întregi

Brânză rasă 300-400 de grame, diverse tipuri

Smântână pentru gătit sau lapte 100 de ml

Câteva felii de jamon iberic sau șuncă normală

Sare, piper, ierburi provensale.

Preparare

Se pun făina, sarea, eventual zahărul, se amestecă, după care se încorporează treptat untul la temperatura camerei. Peste se toarnă laptele/apa și se obține consistența de aluat fraged. Se lasă la frigider minim jumătate de oră. Se întinde foaia în tavă, se înțeapă cu furculița, pentru ca aluatul să nu se umfle și se pune 10-15 min la 180 de grade fără ventilație în cuptorul preîncălzit. Dacă luați aluat gata făcut începeți de la acest pas, urmând indicațiile de pe pachet.

Între timp amestecați ouăle, adăugați brânza rasă și jamonul tăiat mărunt, sarea, piperul, condimentele, smântâna și amestecați din nou. Puneți acest amestec peste aluatul scos după 10-15 minute și îl mai introduceți pentru 20-25 de minute, până e rumenit.

quiche

Se poate servi cald sau rece, rece se taie mai bine.

În loc de jamon puteti pune șuncă, bacon, ciuperci, roșii, ardei, ceapă etc. Orice vă place. La fel puteți improviza în ce privește condimentele.

Poftă bună!

quiche

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *