Un mic dejun rafinat: Foietaj cu pere, nuci și brânză brie

foietaj cu pere Sursa foto: andreeachinesefood.ro

Pentru o variație la micul dejun, câteodată simțim și nevoia unui mic răsfăț. Și ce poate fi mai bun decât un foietaj! Alături de clasicul croissant, putem încerca și un foietaj cu ingrediente rafinate: pere, nuci, brânză.

Avem nevoie de:

Un foietaj din comerț (nu congelat, din cel de la frigider, să nu fie foi de placintă, ci foietaj din cel pentru pateuri)

2-3 pere

Câteva smochine (opțional)

O bucată de brânză brie sau cu mucegai

O mână de nuci

1 ou.

Se spală perele, se curăță cotorul, dacă doriți și coaja. Se taie felii. Dacă puneți smochine, spălați-le și tăiați-le în sferturi.

Întindeți foaia de foietaj în tavă peste hârtie de copt. Puneți ordonat feliile de pară ca pentru tartă, intercalând bucățele de brânză. Dacă puneți smochine așezați-le în așa fel încât să realizați un decor frumos. Puneți și nucile din loc în loc.

Trebuie lăsat la margini un cm liber, care va fi îndoit pentru a crea o bordură a plăcintei.

Bateți oul întreg și ungeți foietajul de pe margini (bordurile).

Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, căldură sus-jos pentru 20-30 de minute (sau setați timpul și temperatura înscrise pe pachetul de foietaj cumpărat). preparatul trebuie să fie rumenit, dar nu ars.

Timpul de pregătire este de 5-10 minute, iar efortul minim pentru un mic dejun special. În egală măsură îl puteți servi la cină sau atunci când vin musafiri pe neașteptate și trebuie să pregătiți ceva rapid și de efect.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: andreeachinesefood.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *