Omleta-pizza este în esență o omletă cu „blat” din felii de șuncă. Se pun câteva felii de șuncă în tigaia unsă cu puțin unt și se prăjesc pe ambele părți, cu grijă să nu se ardă, iar la final fundul tigăii să rămână acoperit.
Se toarnă ouăle bătute ca pentru omletă și asezonate cu puțină sare, piper.
Se pune un capac și se lasă câteva minute la foc mic. Deasupra mai poți adăugă orice îți place să pui la pizza: cârnați, roșii tăiate mărunt, ceapă tocată, brânză etc. Eu am pus câteva felii de mozzarella.
Când omleta e coagulată, se răstoarnă, cu grijă să nu se rupă, pe capac și „se scurge” înapoi în tigaie cu partea neprăjită în jos. Nu se mai pune capacul. După încă 2-3 minute se răstoarnă din nou pe o farfurie. Dacă doriți îi puteți pune deasupra sos de roșii, ca la pizza, sau puțin ulei picant.