Cristeta Comerford, chef la Casa Albă pentru 5 președinți, se pensionează

cristeta comerford, chef, casa alba, pensionare Sursa foto: Wikimedia Commons

Cristeta Comerford, care a crescut în Filipine ajutându-și mama croitoreasă să gătească pentru o familie numeroasă, a devenit prima femeie și prima persoană de culoare care a ocupat funcția de bucătar-șef executiv al Casei Albe. Ea s-a pensionat recent, după o carieră distinsă care a cuprins cinci președinții și peste 50 de dineuri de stat, transmite The New York Times (NYT).

Comerford nu a urmat niciodată o școală culinară, dar a fost inspirată de sugestia tatălui său de a urma o carieră în bucătărie. Ea a studiat știința alimentelor la Universitatea din Filipine, dar a plecat pentru a emigra în SUA, unde și-a început cariera culinară în bucătăriile hotelurilor.

În 1995, Comerford s-a alăturat Casei Albe ca sous chef și a fost promovată ca executive chef în 2005. De-a lungul mandatului său, s-a adaptat la gusturile diverse ale diferiților președinți, gestionând în același timp colecția istorică extinsă de porțelanuri și tacâmuri din bucătăria Casei Albe. În ciuda naturii solicitante a muncii sale, Comerford și-a apreciat rolul și l-a echilibrat cu viața de familie, sprijinită de soțul ei, John, care a învățat să gătească mâncăruri filipineze pentru a menține tradițiile lor.

Abordarea lui Comerford față de gătit a fost profund personală și sensibilă din punct de vedere cultural, căutând adesea rețete de familie pentru dineuri de stat și evenimente de patrimoniu. Ea sublinia importanța „diplomației culinare” și credea în puterea unificatoare a meselor comune.

După pensionare, Comerford intenționează să călătorească împreună cu soțul ei la Chicago și la Nisa, în Franța, unde fiica lor este ucenică a unui bucătar-patiser. De asemenea, soții Comerford se vor muta în sudul Floridei.

Reflectând asupra carierei sale, Comerford și-a exprimat recunoștința pentru experiențele sale și pentru oportunitățile de a-i servi și hrăni pe alții la cel mai înalt nivel.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Wikimedia Commons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *