Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau o săptămână, vezi aici. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propun pentru săptămâna 5 – 11 august.
Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: caise, piersici, pepene roșu sau galben, struguri, smochine.
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov, castravete, ardei gras cu hummus sau pastă de avocado, o bucățică de brânză.
Majoritatea rețetelor din acest meniu se găsesc pe G4Food.
Lista mea de cumpărături pentru meniul săptămânal:
Fructe de sezon: cireșe, piersici, caise, pepene roșu și galben, struguri, smochine.
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide.
Legume proaspete: salată verde, varză, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, usturoi, usturoi verde, cartofi, morcovi, păstârnac, ardei, broccoli, ridichi, vinete, dovlecei
Legume conservate: năut, linte
Ulei de măsline extra virgin și ulei de floarea soarelui
Miel
Carne tocată
Dorada
Somon afumat, pește de apă dulce, pește întreg pentru grătar
Lapte, iaurt grecesc, brânză feta sau telemea, parmezan, mozzarella, brânză proaspătă (de vaci, perle de brânză), unt
Bacon sau guancialle
Pâine toast integrală
Paste, orez cu bob lung
Fulgi de ovăz, griș
Ouă
Măsline
Condimente