Un medic foarte apreciat spune că și-a inversat vârsta biologică de la 78 de ani la 57. Iată rutina sa de antrenament simplă, în 3 pași, dar și dieta urmată

doctor, varsta biologica, exercitii, dieta Sursa foto: Michael Roizen/Pixabay

Dr. Michael Roizen, 78 de ani, specialist în wellness la Cleveland Clinic, susține că și-a inversat vârsta biologică cu 20 de ani printr-o rutină constantă de exerciții fizice, asociată cu o dietă dieta mediteraneană. În ciuda programului său încărcat, el acordă prioritate fitness-ului printr-un regim ușor de gestionat. Vârsta sa biologică este calculată la 57,6 ani, deși conceptul de vârstă biologică este controversat în rândul cercetătorilor, transmite Business Insider.

Rutina de exerciții a lui Roizen include cardio, mers pe jos și ridicare de greutăți:

1. Cardio de trei ori pe săptămână: Roizen efectuează 48 de minute de cardio pe banda de alergare sau pe bicicleta de exercițiu în fiecare miercuri seara, sâmbătă și duminică. Această durată a fost aleasă pentru a se potrivi cu timpul pe care îl petrecea anterior jucând squash. Dacă anticipează că lipsește de la o ședință din cauza unor evenimente sociale, o recuperează în altă zi. Se știe că exercițiile cardio oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv întărirea inimii, îmbunătățirea dispoziției și reducerea riscurilor de boli de inimă, hipertensiune arterială și diabet de tip 2.

2. 10.000 de pași pe zi: Pentru a-și atinge obiectivul de 10.000 de pași pe zi, Roizen folosește un birou cu bandă rulantă la locul de muncă și își plimbă pacienții în și din clinica sa. De asemenea, parchează la 1,6 km distanță de locul său de muncă pentru a încorpora 2.000 de pași în naveta sa. Dacă nu își atinge obiectivul, compensează cu mai mult timp petrecut pe banda de alergare sau pe bicicleta de mișcare. Deși obiectivul de 10 000 de pași a apărut ca un instrument de marketing pentru un pedometru japonez, mersul pe jos are numeroase beneficii pentru sănătate. Un studiu din 2022 a arătat că 30 de minute de mers pe jos în ritm alert, cinci zile pe săptămână, pot reduce riscul de boli cardiovasculare și de diabet de tip 2, pot îmbunătăți bunăstarea mentală și pot crește longevitatea. Chiar și 500 de pași suplimentari pe zi pot spori longevitatea.

3. Ridicarea greutăților de două ori pe săptămână: După două dintre sesiunile sale cardio, Roizen se angajează în ridicarea greutăților pentru a construi mușchi și a îmbunătăți longevitatea. Cercetările susțin beneficiile antrenamentului de rezistență. Un studiu din 2022 a asociat 30 până la 60 de minute de antrenament săptămânal de rezistență cu un risc cu 17% mai mic de mortalitate din toate cauzele, un risc redus cu 18% de evenimente cardiovasculare și un risc cu 9% mai mic de cancer. În mod similar, o meta-analiză din 2019 a sugerat că una sau două sesiuni săptămânale de antrenament de rezistență ar putea reduce riscul de mortalitate din toate cauzele.

Roizen a dezvăluit și cele patru principii alimentare pe care le urmează pentru a rămâne tânăr.

Citește și O femeie în vârstă de 64 de ani a depășit milionari la „Olimpiada Întineririi” folosind o rutină mult mai simplă și mai ieftină decât ale lor / Un competitor cheltuiește 2 milioane de dolari pe an pentru a se menține tânăr, Amy doar 3.600 de dolari

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Michael Roizen/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *