Ministrul Agriculturii a anunțat că a dispus sistarea tragerilor cu rachete antigrindină în Prahova

rachete antigrindina, prahova, ministerul agriculturii Sistem antigrindină (Sursa foto: Wikimedia Commons)

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat vineri, în timpul unei vizite în județul Vrancea, că a dispus sistarea tragerilor cu rachete antigrindină în județul Prahova, după ce peste 90% dintre fermieri au solicitat acest lucru.

„Astăzi am semnat ordinul de ministru pentru sistarea tragerilor cu rachete în județul Prahova. Peste 90% dintre fermierii din Prahova au adus semnături pentru sistarea sistemului de antigrindină. Ceilalți fermieri, din alte județe, trebuie să îmi aducă pe proprie răspundere semnături că nu vor să se mai tragă cu rachete antigrindină. Dar nimeni nu va mai intra la despăgubiri pentru eventualele pagube produse ca urmare a căderilor de grindină în zonele respective”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pentru Agerpres.

Și în Vrancea fermierii au cerut în cursul acestei săptămâni, în cadrul unei întâlniri cu prefectul județului Vrancea, sistarea temporară a tragerilor cu rachete în județul Vrancea, motivând că aceasta ar fi una dintre cauzele secetei pedologice severe care afectează județul în ultimii ani. Fermierii urmează să se mobilizeze în următoarea perioadă pentru strângerea de semnături.

Ministrul Agriculturii, împreună cu premierul României, Marcel Ciolacu, au efectuat vineri o vizită de lucru în Vrancea, pe terenurile afectate de seceta pedologică, unde au stat de vorbă cu fermierii și reprezentanții principalelor instituții cu atribuții în domeniul agricol din județ.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sistem antigrindină (Sursa foto: Wikimedia Commons)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *