Mâncare sănătoasă, cum ar fi fructe proaspete, legume și salate
Pe vasele de croazieră, poți găsi o gamă largă de fructe proaspete. Te-ai putea întreba cum este posibil să le păstrezi atât de bine în condiții de navigare pe mare. Navele dispun de camere de refrigerare de mare capacitate, adecvate pentru a menține produsele la temperatura ideală.
Este normal să vezi bucăți de fructe proaspăt tăiate în restaurantele de pe nave, în multe cazuri chiar produse tropicale pe care în mod normal nu le-ai mânca, și asta pentru că escalele ajută la realizarea acestei varietăți. De asemenea, poți găsi multe tipuri de legume care permit crearea de salate variate.
Cele mai bune preparate din gastronomia italiană
Nu pot lipsi nici unele dintre cele mai populare preparate la nivel mondial. Mâncarea italiană este una dintre preparatele de care te vei bucura în aproape orice croazieră. Pastele, precum și pizza, sunt considerate preparate de bază pentru liniile de croazieră.
Partea bună a acestor preparate este că nu au vârstă și, de obicei, plac tuturor, astfel încât este normal să vezi porții de pizza în restaurante. În unele cazuri, există chiar pizzerii specializate unde poți personaliza ingredientele.
Hotdog-uri, hamburgeri și alte preparate la grătar
Poate ai impresia că pe croaziere există doar mâncare exclusivistă, elegantă și gourmet. Cu toate acestea, oferă și opțiuni mai informale, mai ales la prânz. Este mai comun să găsești aceste preparate rapide în anumite zone ale navei.
Fie că este vorba de un hot dog, un hamburger sau un pui la grătar, precum și opțiuni vegetariene, cel mai probabil vei găsi aceste alternative în zonele exterioare ale navei. Majoritatea acestor preparate sunt însoțite de o porție de cartofi prăjiți (uneori o salată simplă).
Preparatele din fructe de mare proaspete pregătite în mii de feluri
Multe linii de croazieră includ în meniurile lor preparate cu fructe de mare. Ceea ce are sens, având în vedere că te afli înconjurat de apă. Pe o navă poți savura preparate mai simple, cum ar fi fructe de mare prăjite, sau unele mai sofisticate, pregătite de chefi care încearcă să reflecte în creațiile lor obiceiurile locale.
Mâncarea de fructe de mare pe o navă poate reprezenta o experiență unică, pentru că poți degusta preparate pe care nu le-ai mai încercat niciodată, și în mii de feluri diferite. Partea bună este că navele, când acostează în diverse porturi, se pot reaproviziona frecvent cu fructe de mare proaspete.
Un touch dulce cu o selecție variată de deserturi
La fel ca preparatele sărate, pe croaziere poți savura și deserturi și dulciuri care te vor face să salivezi. Aceste nave sunt orientate către persoane care vor să-și petreacă vacanțele. Așa că răsfățul de a încerca astfel de delicii este parte din plan companiilor deținătoare de vase de croazieră.
În majoritatea restaurantelor vei găsi deserturi tentante, cum ar fi cheesecake-uri, brownies de ciocolată și altele mai simple, cum ar fi înghețate de diverse arome. Desigur, partea de cafea nu lipsește din aceste hoteluri plutitoare.
Mâncare simplă, cum ar fi sandvișuri
Nu-ți face griji dacă ești genul care nu poate sări peste gustare. Pe croaziere există, de obicei, acces constant la sandwich-uri și mezeluri care pot scoate pe cineva dintr-o situație dificilă. În plus, pentru excursii sunt perfecte, nu crezi?
Nimeni nu pune la îndoială aceste opțiuni informale, dar unele nave dispun și de tradiția maritimă a ceaiului de după-amiază, cu sandvișuri triunghiulare, chifle cu unt și prăjituri delicioase pentru a însoți ceaiul.
Opțiuni variate pentru micul dejun
Masa preferată a călătorilor este micul dejun. Pe majoritatea croazierelor se oferă mic dejun internațional care include ouă, mezeluri, crochete, vafe, toasturi, sucuri și cafea. Atâta varietate poate ajuta pasagerii din diverse colțuri ale lumii să se simtă puțin mai aproape de casă.
Nu doar că sunt toate aceste opțiuni consistente, ci există și alimente mai sănătoase pentru cei preocupați de sănătatea lor. Majoritatea croazierelor prezintă toate aceste mâncăruri sub formă de bufet, deși întotdeauna există excepții.
Restaurante cu tematică locală
Ai văzut deja că varietatea pe o croazieră este esențială. Și de aceea, în special pe navele mai moderne, poți găsi restaurante tematice care oferă preparate elaborate cu ingrediente locale. În acest fel, pasagerii pot trăi o experiență gastronomică mai amplă.
Tematica, precum și mâncarea, vor depinde de locurile pe care le vizitează croaziera în cauză. De pildă, croazieră pe Mediterana va face un tur al preparatelor tradiționale din fiecare loc, în timp ce dacă nava navighează pe coastele caraibiene, vor fi preparate inspirate din zonele insulare vizitate.