Epidemia de obezitate la copii și adolescenți: Mai mulți pediatri spun care sunt alimentele pe care nu le servesc niciodată copiilor lor

obezitate, copii, pediatri, alimente Sursa foto: Nuzza1 | Dreamstime.com

Mulți dintre viitorii părinți aspiră să crească copii care mănâncă sănătos și să evite alimentele care nu sunt hrănitoare. Cu toate acestea, realitatea diferă adesea de aceste idealuri. Dr. Elizabeth Davis, medic pediatru și medic de medicină sportivă, îi sfătuiește pe părinți să nu se streseze prea mult în această privință. Ea își împărtășește experiența cu copilul ei de 5 ani, pretențios, punând accent pe moderație și pe răsfățurile ocazionale, transmite Huffington Post.

Pediatrii evită sau limitează adesea anumite alimente pentru copiii lor. Dr. Christina Johns evită bomboanele tari din cauza conținutului lor ridicat de zahăr, a riscului de carii dentare, a deteriorării smalțului și a pericolului de sufocare.

Dr. Candice Jones se abține să le dea copiilor săi alimente ambalate foarte procesate, precum pastele bolognese și tăiței ramen, din cauza conținutului ridicat de sare și grăsimi nesănătoase, optând pentru opțiuni mai sănătoase din alimente integrale.

Băuturile energizante sunt puternic descurajate de Dr. Yami Cazorla-Lancaster, care subliniază pericolele nivelului ridicat de cofeină și ale altor substanțe nocive, care pot provoca efecte adverse precum supradoze de cofeină, insomnie, probleme cardiace, convulsii și chiar moarte. Ea recomandă evitarea oricărui consum de cofeină pentru copii, deoarece poate perturba somnul și starea de spirit.

Citește și Epidemia de obezitate la copii și adolescenți: Specialiștii ne spun care ar fi soluțiile / Nutriționist: Educația nutrițională ar trebui inclusă încă de la grădiniță / Recomandări pentru părinți

Dr. Elizabeth Davis evită peștele bogat în mercur, cum ar fi macroul, marlinul, peștele-spadă și tonul, din cauza riscului de toxicitate a mercurului, care poate afecta sistemul nervos și creierul în dezvoltare la copiii mici.

Dr. Jennifer Trachtenberg nu a servit niciodată sucuri sau sucuri răcoritoare carbogazoase copiilor ei din cauza conținutului lor ridicat de zahăr și a fibrelor scăzute, pledând în schimb pentru apă și fructe integrale pentru a promova sațietatea și a reduce vârfurile de zahăr din sânge.

Davis subliniază, de asemenea, importanța evitării alimentelor care prezintă risc de sufocare pentru copiii mici și cei mici, inclusiv popcornul, crenvurștii, strugurii, roșiile cherry, bomboanele tari, guma, morcovii și bucățile de carne. În plus, ea evită produsele lactate nepasteurizate din cauza riscului de infecții gastrointestinale și diaree severă.

Pe scurt, deși menținerea unor restricții dietetice stricte este o provocare, pediatrii recomandă concentrarea pe moderație, evitarea anumitor alimente dăunătoare și asigurarea unei diete echilibrate pentru a promova sănătatea și bunăstarea copiilor.

Sursa foto: Nuzza1 | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. copiii pediatrilor sunt ospătari, dacă spuneți că servesc anumite alimente? pentru că cine aduce mâncarea la masă servește, cei care o mănâncă nu o “servește”, ci o consumă. e grea limba română …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *