Fructele coapte sau prăjite pe grătar sunt o combinație bună în salate, dar merg excepțional și cu iaurt, semințe, nuci. Le poți servi ca mic dejun când te grăbești, pentru că se prepară în câteva minute. Sau pot fi un desert sănătos și rapid. De gustos nu mai vorbim
Se taie piersicile în jumătăți (câte una de persoană). Eu le-am tăiat felii că erau niște piersici mai tari, mai greu de desprins de pe sâmbure. Am uns grătarul cu puțin unt (dacă puneți ulei nu se va arde atât de tare, dar untul e mai gustos). Se lasă 1 minut pe fiecare parte, să se caramelizeze suprafața.
După ce s-au răcit, se așează într-un castron, se pune deasupra un borcănel cu iaurt grecesc (sau câteva linguri). Se adaugă una-două linguri de miere și câteva semințe de fistic, tăiate mărunt.
Evident puteți adăuga și alte semințe sau nuci, după gust.
Dacă o serviți ca desert, după prânz sau cină, puteți prepara un sos dintr-un pahar de vin, câteva linguri de miere și vanilie. Se fierb împreună câteva minute și se stropesc cu sos piersicile. Se adaugă ulterior iaurtul și fisticul.