Rețete superușoare de vară: Orez rece cu dovlecei și cașcaval ras. Combinație vegetariană rapidă, economică, sănătoasă, de sezon

orez rece orez cu dovlecei reteta de vara fel unic mancare la pachet foto g4food.ro

Un preparat de vară super rapid și ușor, pentru cine învață încă abc-ul bucătăriei. Orez rece cu dovlecei folosind de preferință un orez asiatic dar nu neapărat; dovlecei sotați separat și adăugați peste el, completând cu ceva brânzeturi rase. Pentru o versiune și mai dietetică, e suficient să inversăm proporția între orez și dovlecei.

Se poate foarte bine și conserva în frigider, și este o mâncare ușoară comod și de luat la pachet. Și e chiar anotimpul dovleceilor.

Ingrediente pentru 4 porții

  • 300 g orez cu bob lung, sau altul
  • 3-4 dovlecei medii
  • 1 cățel de usturoi
  • cașcaval sau orice alt tip de brânză rasă
  • frunze de busuioc sau mentă
  • ulei, sare, piper

Procedeu

Se fierbe orezul în apă cu puțină sare, la fel ca pastele: se adaugă atunci când apa fierbe și se ia de pe foc atunci când e al dente, adică fiert dar bobul încă întreg. Se scurge și se clătește cu apă rece. Se adaugă ulei, sare și piper, se amalgamează bine. În acest fel boabele de orez rămân separate unele de altele și nu se compactează.

În timp ce fierbe orezul, pregătim dovleceii. Se rad pe răzătoarea cu găuri mai mari.

Se încălzește puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, în care adăugăm și un cățel de usturoi tăiat felii. Aromatizăm în felul acesta  uleiul, la foc mic, și când  începe să se rumenească îl eliminăm.

Se adaugă dovleceii rași și se călesc circa 3-4-5 minute la foc mediu, ideal e să rămână puțin crocanți. Se adaugă sare și piper abia la final. La fel, câteva frunze de busuioc rupte cu mâna, sau mentă. Practic e gata.

Acest orez rece cu dovlecei se compune ca fel direct în farfurie: așezăm un strat de orez dedesubt în farfurie și dovleceii deasupra. Cu un strop de ulei de măsline peste ele. Opțional, și coajă de lămâie rasă deasupra la moment.

Se completează cu cașcaval ras. O bună alternativă proteică la brânză poate fi ton din conservă, un ou fiert su câteva cuburi de bacon trase rapid în aceeași tigaie. Un fel unic fără pretenții dar care nu displace nimănui.

Citește și: https://g4food.ro/salata-de-orz-rece-cu-piept-de-curcan-legume-masline-rece-usoara-de-vara/

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto g4food.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *