Cultivarea competențelor viitorilor fermieri pentru o producție alimentară durabilă (Op-ed André Negreiros, lider companie furnizoare de inputuri pentru agricultură)

André Negreiros, Corteva, fermieri, agricultura foto: André Negreiros, Corteva Agriscience

Viitorul agriculturii este un subiect central de discuție pentru fermieri, companii agricole, guverne și instituții de cercetare, deoarece aceștia caută soluții inovatoare pentru a aborda provocări precum schimbările climatice, securitatea alimentară și practicile agricole durabile. 

Sunt în desfășurare o mulțime de cercetări științifice, sunt luate măsuri economice și durabile, dar, împreună cu toate acestea, trebuie să avem în vedere o piesă fundamentală a acestui puzzle: generația următoare de fermieri. Echiparea tinerilor cu competențele și cunoștințele necesare este esențială pentru a răspunde cerințelor viitoare, iar investiția în educația agricolă și inovație este modalitatea de a împuternici o nouă generație de fermieri să transforme sistemele noastre alimentare și să promoveze protecția mediului”, susține autorul.

Agricultura este o activitate în care diferite generații au ocazia să lucreze împreună, unde familiile transferă cunoștințele acumulate de-a lungul anilor către cei tineri, care vor continua să scrie istoria agriculturii în întreaga lume. ( … )

Cu nevoia urgentă de producție alimentară sustenabilă crescând în fiecare zi, importanța cultivării unei noi generații de fermieri cunoscători și competenți nu a fost niciodată mai critică. Puterea experienței și tradiției venind împreună cu mentalitățile proaspete și inovatoare. Oportunitățile de stagii pe care compania noastră le oferă tinerelor talente din întreaga lume le dă șansa de a dezvolta competențe care depășesc cunoștințele de agronomie și care vor fi cruciale pentru ca viitorii lucrători agricoli să prospere:

Nivel avansat tehnologic. Pe teren, în aer sau printr-un spațiu de stocare virtual, există multe modalități noi și interesante de a produce mai multă mâncare folosind mai puține resurse. Unele dintre aceste inovații ar putea modela sau chiar revoluționa agricultura viitorului, sporind eficiența, durabilitatea și productivitatea în agricultură.

Adaptabilitate și reziliență. Capacitatea de a se adapta la schimbări este esențială în agricultură și în această lume în continuă transformare. Anticiparea riscurilor, implementarea practicilor de management proactiv și învățare continuă și adaptarea la informații, condiții și nevoi noi sunt modalități prin care fermierii pot naviga incertitudinea cu încredere, asigurând producția alimentară durabilă și contribuind la securitatea alimentară globală.

Comunicare și colaborare. Într-o piață globală tot mai interconectată, comunicarea clară și interacțiunea deschisă și colaborativă între părțile interesate asigură că fermierii pot naviga dinamicile comerțului internațional, pot susține politici agricole care sprijină producția și pot construi alianțe care îmbunătățesc productivitatea agricolă și protecția mediului.

Implicarea comunităților. Construirea relațiilor cu comunitățile locale trebuie să fie mai mult decât angajarea vecinilor în activități de muncă sau accesul direct la piață. Înseamnă promovarea transparenței în practicile agricole, colaborarea la eforturi locale de conservare, susținerea inițiativelor de sănătate și educație comunitară și contribuirea la bunăstarea generală a acestora. Aceasta este cheia pentru a construi încredere, a promova parteneriate și a demonstra un angajament real pe termen lung față de societate.

Prin adoptarea acestor competențe, generația următoare de lucrători agricoli se poate asigura că industria continuă să prospere ca un pilon al dezvoltării durabile și al securității alimentare la nivel mondial. Cultivarea acestor cunoștințe necesită un efort concentrat nu doar din partea instituțiilor educaționale, ci și a factorilor de decizie politică și a afacerilor agricole în sine. Investind în programe educaționale direcționate sau oferind stagii relevante în câmp, putem oferi o asigurare în legătura cu șansa fermierilor aspiranți de a primi competențele necesare pentru a reuși într-un peisaj agricol în rapidă evoluție.

André Negreiros este liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est la Corteva Agriscience și a dedicat op-edul de mai sus Zilei Mondiale a Tinerilor cu Abilități, 15 iulie.

Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. 

Corteva Agriscience deservește aproximativ 10 milioane de fermieri și clienți în 125 de țări.

foto: André Negreiros, Corteva Agriscience

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *