Bucătarii celui mai mare restaurant din lume, la Jocurile Olimpice/Ce feluri de mâncare au pregătit

Ce feluri de mâncare prepară master chefii la Jocurile Olimpice Foto: Freepik

Cu ocazia Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris, peste 200 de bucătari vor pregăti peste 13 milioane de mese pentru 15.000 de sportivi din 208 țări. Complexul de studiouri de film Cité du Cinéma din Saint-Denis va fi punctul central al acestei operațiuni culinare. Aici, sportivii vor avea acces la șase zone principale dedicate bucătăriei franceze, asiatice, afro-caribiene și mondiale, cu 500 de feluri de mâncare diferite care răspund unei mari varietăți de gusturi, potrivit BBC.

Meniurile, dezvoltate în colaborare cu nutriționistul Hélène Defrance, includ 500 de rețete diverse, axate pe calitate și sustenabilitate. Și având în vedere că Jocurile vor avea loc în Franța, nu este surprinzător faptul că Satul Olimpic va găzdui cel mai mare restaurant din lume.

Iată care sunt bucătarii celui mai mare restaurant din lume la Jocurile Olimpice, și ce  feluri de mâncare au pregătit.

Chef Charles Guilloy ia în calcul și normele culturale

Timp de luni de zile, Chef Charles Guilloy, bucătarul-șef executive al Satului Olimpic și Paralimpic ,,chef des chefs”, împreună cu echipa sa au lucrat din greu la elaborarea meselor care vor satisface și vor alimenta sportivii. ,,Un judoka de peste 100 kg nu va mânca deloc la fel ca o gimnastă de 45 kg”, a spus el, precizând că el și echipa sa au luat în considerare și alți factori, precum normele culturale, în elaborarea rețetelor.

Pentru Guilloy, inițiativele de sustenabilitate ale Jocurilor nu au fost restrictive, ci inspiratoare ,,Să lucrezi cu produse proaspete, franțuzești, de sezon, locale, etichetate, certificate… pentru un bucătar, asta este cel mai bun lucru”, a spus el.

În mâinile lui Guilloy, legumele sunt transformate într-un dal de linte și asociate cu skyr cremos, o brânză islandeză de cultură asemănătoare iaurtului, bogată nu doar în proteine, ci și în probiotice sănătoase pentru intestine. Dal-ul este asezonat cu lămâie verde și coriandru proaspăt și acoperit cu un tuile de porumb crocant (o napolitană franceză coaptă), pentru un fel de mâncare care promite să fie la fel de delicios pe cât este de nutritiv.

Chef Amandine Chaignot, cunoscut de la MasterChef Franța

Un nume cunoscut de la apariția sa ca jurat în sezonul 2013/2014 al MasterChef Franța, Chef Amandine Chaignot a lucrat cu unii dintre cei mai buni profesioniști culinari din Franța, de la Alain Ducasse la Éric Frechon, înainte de a-și deschide propriul restaurant parizian Pouliche în 2019.

Pentru felul său de mâncare, ea a ales să pună în evidență carnea de pasăre franceză prăjită, nu doar pentru că este, după cum spune ea, ,,carnea prin excelență a unui atlet”, ci și pentru familiaritatea sa ,,liniștitoare” care o face susceptibilă de a mulțumi o mare parte a atleților din întreaga lume.

Amandine Chaignot va combina carnea de pasăre cu un bisque bogat de langustine, un sos care profită din plin de terroir-ul și tehnica franceză. Reducerea semnificativă a stocului îl va face foarte bogat, fără o dependență excesivă de unt sau smântână ,,Acest bisque de langoustine este ceea ce îl va aduce înapoi în Franța”, a spus ea. ,,Acea calitate generoasă, acea putere a aromei”.

Alexandre Mazzia e fost jucător profesionist de baschet

Alexandre Mazzia este deja familiarizat cu provocările legate de hrănirea sportivilor: la urma urmei, înainte de a câștiga trei stele Michelin la restaurantul său AM din Marsilia, Mazzia a fost jucător profesionist de baschet.

Felul său de mâncare este construit în jurul aceleiași idei cu plante și fructe de mare pe care o promovează la AM. Năutul, un element de bază al bucătăriei din sudul Franței, va fi bătut într-o pomadă fină cu verbină. Servit cu sfeclă, mazăre și un bulion afumat de fructe de mare făcut din eglefin și pollock, aceste feluri de mâncare îmbină ingredientele pe care le iubește și eleganța.

,,Există unele noțiuni preconcepute despre bucătăria franceză”, a spus el. ,,Crezi că vei mânca un pate en croute (pate învelit în aluat) sau un sos bogat sau cartofi prăjiți”. Dar, deși nu se pot nega aceste elemente ale moștenirii culinare, pentru Mazzia, este esențial să se răspundă provocării în cauză.

Akrame Benallal este bucătar cu stele Michelin

De la steakhouse-ul său din Manila până la Shirvan-ul său inspirat de Drumul Mătăsii, la doi pași de Turnul Eiffel, chef Akrame Benallal, care s-a născut în Franța, dar a crescut în Algeria, este fascinat de mult timp de arome și abordări internaționale. Iar când vine vorba de Jocurile Olimpice, acest bucătar cu stele Michelin îmbină palatul său internațional cu paleta de ingrediente și tehnici pe care le are la dispoziție.

,,Ceea ce spun întotdeauna despre bucătăria franceză este că are cea mai mare varietate din lume, în ceea ce privește tehnicile”, a spus el. ,,Ai putea găsi tehnici italiene într-o mâncare franțuzească. Ai putea găsi tehnici japoneze într-o mâncare franțuzească. Iar acest lucru este foarte interesant, pentru că, în cele din urmă, face totul atât de ușor”.

,,Pentru mulți, aceasta este prima dată când vin în Franța”, a spus el. ,,Vrem să le arătăm ce putem face”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *