Ce poți să gătești când stai la rulotă? Nutriționistul Tania Fântână oferă 17 idei de mâncare sănătoasă, prietenoasă cu silueta

rilota, mancare sanatoasa, tania fantana, nutritionist Sursa foto: Monkey Business Images | Dreamstime.com

Recent, o persoană cu care colaborez mi-a cerut câteva idei de mâncare sănătoasă pentru un concediu mai îndelungat petrecut la rulotă. Avea la dispoziție un cuptor electric și o plită. M-am gândit că nu ar strica să vin cu câteva exemple și pentru voi. Sunt rețete sănătoase și variate pe care fiecare le poate pregăti acasă rapid:

1. Mâncare din păstăi de fasole verde (morcovi, ceapă, ardei, țelină, fasole verde). Sotezi legumele în puțin ulei și apoi adaugi păstăile și la sfârșit pui suc de roșii/roșii. Merg foarte bine lângă o porție de file de pește alb.

2. Mâncare de linte cu legume. Sotezi ceapa, ardeiul, morcovii și apoi adaugi lintea verde (1 cană). Adaugi apă și completezi pe măsură ce aceasta fierbe. La sfârșit adaugi foi de dafin și suc de roșii.

3. Mâncare de dovlecei. Poți adăuga și 2-3 cartofi pe lângă ceapă, ardei, morcovi, dovlecei, mărar, suc de roșii.

4. Ciuperci la cuptor umplute cu legume și brânză de capră.

5. Orez basmati cu creveți. Gătești separat orezul și separat creveții (îi tragi la tigaie cu puțin ulei și usturoi). Poți adăuga turmeric în orez sau șofran ca să se coloreze frumos.

6. Salată orientală în care pe lângă cartoful normal adaugi și cartof dulce, ou, măsline, ceapă.

7. O palmă file de somon + mix de legume congelate (asiatic/italian/chinezesc/mexican).

8. Vinete/dovlecei la cuptor umpluți cu carne de pasăre tocată.

9. Conopidă la cuptor cu brânză de capră și ou.

10. Couscous cu legume.

11. Salată de morcovi și țelină rasă cu bucăți de pui și dressing de iaurt grecesc și usturoi pudră, opțional.

12. Chifteluțe de năut la cuptor (există pungi cu premixuri în comerț). Adaugi doar apă. Eticheta e curată.

13. Cartofi dulci la cuptor. Tai cartoful în felii nu foarte groase și le dai cu ulei, condimentele preferate și sare.

14. Salată cu paste integrale, ton, măsline, castraveți. Dressing: 1 avocado pasat bine cu 1 lingură de ulei sau muștar.

15. Mâncare de spanac cu ou.

16. Chec aperitiv la cuptor: 6 ouă, 100 ml ulei, 200 g făină, 1 linguriță praf de copt, 150 g prosciutto sau șuncă slabă, 100 g telemea degresată, 50 g măsline fără sâmburi, 1 ardei gras, sare, piper.

17. File de pește alb la cuptor cu broccoli, morcovi, dovlecei zucchini.

Adăugați la rețetele de mai sus o hidratare corespunzătoare, odihna într-un loc răcoros și liniștit și cred că aveți concediul reușit asigurat.

Sursa foto: Monkey Business Images | Dreamstime.com

Citește și Tania Fântână, nutriționist: Dieta FODMAP include o cantitate mică de carbohidrați ușor fermentabili. Iată de ce este tot mai recomandată de gastroenterologi

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *