Desert lejer de duminică, răcoritor și hidratant. Mousse de pepene verde

mousse, pepene verde, foodlife, retete, retetele Juanitei Sursa foto: lecturas.com/cocina facil
Pepenele verde (musai de Dăbuleni) este vedeta verii. Însă, spre deosebire de majoritatea fructelor, puține rețete de prăjituri îl folosesc ca și materie primă. Vom face astăzi o excepție și vom prepara un mousse de pepene verde, răcoritor și hidratant, bun pentru a ne apăra de caniculă. Și are avantajul că nici nu trebuie să aprindem cuptorul.

Ingrediente

  • 500 de grame de pepene roșu fără semințe
  • 6 foi de gelatină
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 40 de grame de zahăr
  • 125 mililitri de smântână pentru frișcă
  • 1 crenguță de mentă

1. Pregătește pepenele roșu

Îndepărtează coaja pepenelui roșu, separă o treime din pulpă, taie-o în cubulețe de dimensiuni asemănătoare și pune-le deoparte. Pune restul în blender și bate-l până are consistența de piure.

2. Lasă gelatina la înmuiat

Pune foile de gelatină într-un castron cu apă rece și lasă-le la înmuiat timp de 5 minute.

3. Bate smântâna

Pune smântâna într-un castron și bate-o cu ajutorul unui mixer electric. Cu atenție să nu se taie. Apoi, pune-o în frigider.

4. Încorporează gelatina

Încălzește 1 pahar din piureul de pepene roșu cu zahărul. Înainte de a ajunge la fierbere, oprește focul și adaugă gelatina scursă. Dacă e prea fierbinte lasă-l să se mai răcorească. Nu se pune gelatina în ingrediente care au mai mult de 60 de grade C. Amestecă până se dizolvă și adaugă această compoziție la restul piureului.

5. Adaugă smântâna bătută

Lasă să se răcească, dar nu complet, altminteri gelatina se va solidifica, și încorporează smântâna bătută. Pune compoziția într-un poș și las-o la frigider timp de 1 oră.

6. Umple paharele

Împarte cubulețele de pepene roșu rezervate în 4 pahare, umple-le cu crema și servește-le decorate cu o frunză de mentă.

În loc de mentă poți decora cu un biscuit sau o napolitană mică sau câteva feliuțe de migdală prajită.

Poftă buna!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *