Kopi Luwak, cea mai scumpă cafea din lume, obținută din fecalele unui animal/ Iată cât costă o ceașcă și ce beneficii aduce organismului

cafea Kopi Luwak Sursa foto: Pexels

Kopi Luwak, cunoscută și sub numele de cafea civetă, este o cafea unică, de lux, cu aroma bogată și gust fin. Sortimentul este făcut din boabe de cafea care au fost digerate și excretate de civetele asiatice de palmier, niște animăluțe, civete, cărora li se mai spune și zibete. Potrivit specialtycoffee.id, consumul de cafea Kopi Luwak oferă o serie de beneficii organismului, de la reducerea inflamației, prevenirea apariției ridurilor și până la reducerea riscului apariției unor tipuri de cancer.

Cafeaua Kopi Luwak, “culeasă” din fecalele zibetei

Cafeaua Kopi Luwak este produsă pe insulele Sumatra, printr-o metodă cel puțin neobișnuită. Boabele de cafea sunt obținute din fecalele unei specii de civetă sălbatică, numită și zibetă, ce trăiește în păduri sau zone cu plantații de cafea. Zibeta mănâncă, adesea, boabele de cafea care cresc pe plantațiile din jur. Animalul va digera aceste boabe, dar sistemul lui digestiv nu le zdrobește, așa că vor ieși întregi în fecale. După procesare, aceste boabe, devin… cafea Kopi Luwak. Tipul de cafea depinde de ce sortiment mănâncă zibeta, Arabica sau Robusta, insulele Sumatra fiind zone importante de producție.

Cafeaua nezdrobită este întâi curățată și sterilizată, și apoi prăjită și preparată. Deoarece procesul este diferit, gustul și aroma acestei cafele sunt, de asemenea, diferite de alte tipuri de cafea. Însă este și cea mai scumpă cafea din lume. Costul unei cești de cafea Kopi Luwak fluctuează între 20 și 100 de dolari.

Cafeaua Kopi Luwak, săracă în proteine și cofeină

Cafeaua Kopi Luwak din Indonezia conține mai puține proteine ​​decât alte tipuri de cafea. Acest lucru se datorează faptului că zibeta digeră deja proteinele cafelei. Deoarece proteinele în minus fac această cafea mai puțin amară decât alte cafele, sortimentul Kopi Luwak  este o opțiune mai sigură pentru cei cu un stomac sensibil, deoarece procesul digestiv al zibetei face ca, la final, cafeaua să aibă mai puțină aciditate și cofeină.

Cafeaua Kopi Luwak îți îmbunătățește starea de spirit

Cafeaua, cu sau fără cofeină, poate fi un antioxidant ce poate lupta împotriva radicalilor liberi care pot deteriora celulele și declanșa inflamarea lor. Pentru unii oameni, acest efect poate acționa ca un antidepresiv. Această caracteristică se datorează faptului că această cafea conține și polifenoli, un alt tip de antioxidant.

Cafeaua Kopi Luwak, eficientă în ameliorarea migrenei

Spre deosebire de alte cafele, care pot genera, unora, dureri de cap sau migrene, cafeaua Kopi Luwak poate fi o alternativă potrivită pentru tine dacă ești predispus la apariția acestor probleme. Și asta, pentru că are niveluri mai scăzute de cofeină și aciditate.

Cafeaua Kopi Luwak ar putea preveni anumite tipuri de cancer

Un alt beneficiu pentru sănătate al acestei cafele este că poate reduce pericolul apariției multor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon. De asemenea, cafeaua în sine poate stimula producția de bilă, ceea ce ajută la accelerarea procesului de digestie prin colon. Mai mult, cafeaua este asociată și cu un nivel scăzut de estrogen, un hormon care poate declanșa mai multe tipuri de cancer.

Cafeaua Kopi Luwak, ideală pentru persoanele cu stomac sensibil

Persoanelor cu stomac mai sensibil, cafeaua le provoacă, de obicei, efecte neplăcute, cum ar fi durerile abdominale. Dacă îți place să bei cafea, dar ai un stomac sensibil, această cafea poate fi o alternativă mai sigură, având o aciditate mai scăzută și un nivel mai redus de cofeină.

Protejează dinții de atacul bacteriilor

Cofeina din această cafea poate proteja dinții și gura de atacul bacteriilor, ceea ce, implicit, înseamnă că reduce riscul apariției cariilor. De asemenea, compușii din această cafea ajută la inhibarea creșterii celulelor canceroase și la deteriorarea ADN-ului.

Cafeaua Kopi Luwak menține tenul mai tânăr

Dacă vrei să ai un ten frumos și lipsit de riduri fă-ți o mască naturală, amestecând o linguriță de cafea Kopi Luwak cu o lingură de ovăz și un gălbenuș de ou. Apoi, aplică pe față această mască, las-o să acționeze 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Dacă repeți procedura de două ori pe săptămână, efectele se vor face simțite.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *