Fotbaliștii din naționala Spaniei au profitat de timpul liber acordat de antrenorul Luis de la Fuente pentru a lua masa într-un restaurant de lux din satul Donaueschingen. Jucătorii echipei naționale de fotbal a Spaniei s-au bucurat, la începutul acestei săptămâni, de prima lor după-amiază liberă de când și-au început pregătirile pentru Campionatul European din Germania pe 1 iunie. Potrivit publicației Sport, citată de Infobae Luis de la Fuente le-a acordat o după-amiază liberă – pe care fotbaliștii au putut să o petreacă împreună, după o sesiune de antrenament în sala de forță. Majoritatea dintre ei, un grup de aproximativ 16 fotbaliști, au dorit să profite de această ocazie pentru a savura cea mai bună gastronomie din zonă.
Aproape în întregime, naționala Spaniei s-a îndreptat către restaurantul Die Burg (’Castelul’), situat în districtul Aasen, în inima Pădurii Negre. Un restaurant de înaltă ținută, care are o stea Michelin din 2023. Die Burg este un hotel situat foarte aproape de satul în care este cazată echipa, în Donaueschingen. Pe lângă o cazare de lux, acest local se remarcă prin oferta sa gastronomică, gestionată de frații Grom. Niklas și Jason au crescut într-o familie dedicată gastronomiei, având un business de catering. Acum, frații administrează împreună acest restaurant în centrul micii localități Aasen.
Vinuri internaționale și meniu din produse locale
Niklas, gazda și somelierul restaurantului, oferă un serviciu bazat pe recomandări dintr-o impresionantă listă de vinuri. Între timp, Jason conduce bucătăria, unde prepară feluri de mâncare moderne ambițioase. Acestea sunt organizate în două meniuri și o selecție de feluri de mâncare à la carte, care variază în funcție de sezon. Restaurantul oferă meniul Burg, care poate fi savurat în patru, cinci, șase sau șapte farfurii diferite. De asemenea, există și meniul Gartenliebe, o alternativă vegetariană, cu patru până la șase feluri diferite.
Felurile de mâncare din aceste meniuri, precum și cele din à la carte, sunt inspirate din produse locale din zona Baar, combinate cu influențe culinare internaționale. „Acordăm o atenție deosebită calității și originii produselor noastre. De aceea obținem multe alimente direct din regiune, de la producători locali care, ca și noi, își urmează vocația cu multă pasiune”, explică pe pagina lor web. Acest respect se reflectă în meniul lor, unde dedică o secțiune pentru a menționa furnizorii.
Printre cele mai remarcabile preparate se numără fileul de somon Ora King cu icre de somon afumat, feliile de purcel de lapte fript cu sos cu semințe de coriandru, broccoli prăjit și arahide sau ravioli cu ciuperci de vară și gălbenuș de ou confiat. Prețurile diferitelor opțiuni de meniu variază de la 90 de euro pentru cea mai economică opțiune, meniul vegetarian în varianta de patru feluri, până la 160 de euro pentru cea mai exclusivistă opțiune: meniul Burg cu șapte feluri.
Die Burg este cunoscut nu doar pentru oferta sa culinară, ci și pentru designul său elegant și minimalist, cu un ambient care completează experiența gastronomică.