Studiu: Alimentația, pe locul trei pentru români în topul factorilor cu impact asupra calității vieții

alimentatie, romani, studiu, calitatea vietii Sursa foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Somnul/odihna se află pe primul loc în topul factorilor care îmbunătățesc calitatea vieții pentru 54% dintre românii care au participat la un studiu realizat de CIPRA – Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză și Reveal Marketing Research, transmite Adevărul. Pe locurile doi și trei s-au situat echilibrul dintre viața personală și cea profesională (52%, față de 45% în 2023) și alimentația (51%, față de 67% în 2023).

„Anul acesta, românii par să conștientizeze din ce în ce mai mult importanța unui somn suficient cantitativ și calitativ în viețile lor, un aspect adesea neglijat, de care însă depinde cât suntem de performanți la locul de muncă, cât suntem de prezenți în mijlocul familiei sau câtă energie ne rămâne pentru hobby-uri și alte activități importante”, a declarat Constantin Bratu, Președinte CIPRA.

Potrivit cercetării, alimentația este semnificativ mai importantă pentru categoria de vârstă 55-65 de ani (61%, comparativ cu 51% la nivelul întregului eșantion).

Studiul mai arată că în acest an 62% dintre cei intervievați s-au declarat mulțumiți de alimentele pe care le consumă (procentul a fost de 70% în 2023).

Totodată, gradul de satisfacție față de viață este influențat de alimentele pe care le consumă pentru 62% dintre respondenți.

Studiul a vizat un eșantion reprezentativ la nivel național, format din 1.008 respondenți, bărbați și femei, utilizatori de internet, cu vârste între 18 și 65 de ani, din mediul urban sau rural.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *