Prețuri piperate la câteva sortimente de miere din magazinul de stat deschis în București de Casa de Comerț ”Unirea”

Prețuri piperate la câteva sortimente de miere din magazinul de stat deschis în București de Casa de Comerț ”Unirea” Prețuri piperate la câteva sortimente de miere din magazinul de stat deschis în București de Casa de Comerț ”Unirea”

Pe lângă siropuri, gemuri, mezeluri, brânzeturi și alte produse, magazinul de stat deschis recent în centrul Bucureștiului de Casa de Comerț Agroalimentar ”Unirea” vinde și miere, livrată însă de un singur producător, complexul apicol Veaceslav Harnaj, situat în nordul Capitalei, mai exact în cartierul Băneasa.

Mierea este vândută sub brandul Apis Felix. Prețul unui borcan de 160 g, cu miere de salcâm, este 13,5 lei. Un alt borcan, tot de 160 g, dar cu miere polifloră, costă 12 lei. Rezultă că 1 kg de miere de salcâm ar costa 84,37 lei, iar 1 kg de miere polifloră ar costa 75 de lei.

Pe eticheta recipientului de 160 g cu miere de salcâm, producătorul amintește clientului că a câștigat medelia de aur la International Honey Contest, 2011, Buenos Aries.

De semnalat că mierea de salcâm este vândută și la borcan de 450 g, cu prețul de 24,5 lei, iar mierea polifloră, tot în borcan de 450 grame, cu 17, 5 lei. Borcanul de 950 g cu polifloră costă 29 lei.

Complexul Apicol ”Veaceslav Harnaj” are magazin propriu deschis în incinta din bulevardul Ficusului, dar și magazin virtual, la adresa complex-apicol.ro. Consultând oferta de pe site, am constatat că recipientul de 160 g cu miere polifloră costă 9,21 lei, mai ieftin decât cel vândut de Casa de Comerț. Borcanul de 950 g, cu miere polifloră, costă 22,74 lei, cu peste 6 lei mai ieftin decât cel vândut de Casa de Comerț Unirea.

Complexul Apicul V.H. a avut în 2018, potrivit confidas.ro, 77 de angajați și un profit de 601.783 lei. De pe siteul propriu aflăm că ”Povestea noastră începea in anul 1957, cand profesorul Veceslav Harnaj și câtiva prieteni, apicultori împătimiți, înființau Asociatia Crescatorilor de Albine. Era prima asociatie a breslei apicultorilor din Romania. In 1965, tot din planurile profesorului Veceslav Harnaj, era infiintat Combinatul Apicol Baneasa, sub numele nostru de astazi: Complex Apicol Veceslav Harnaj”.

Pe olx.ro, un borcan cu miere polifloră de 950 g este vândut cu 20 de lei, iar mierea de salcâm este vândută cu 30 de lei 1 kg.

În ședința Guvernului din data de 24 aprilie 2019 a fost adoptată o Hotărâre prin care a fost aprobată suma de 93.000.000 lei pentru majorarea capitalului social al Societății Naționale”Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” – S.A.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Prețuri piperate la câteva sortimente de miere din magazinul de stat deschis în București de Casa de Comerț ”Unirea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *