De ce se strică untul atât de repede și cum îl poți păstra până la 9 luni fără să-i schimbi gustul sau textura / Trucul simplu care te ajută să reduci risipa

Untul tăiat cubuleţe se păstrază la congelator FOTO: G4Food

Dacă nu ai o familie mare, atunci cu siguranță ai pățit cel puțin o dată ca unele alimente să nu mai apuce să fie consumate și să se strice în frigider. De altfel chiar dacă sunteți mulți în casă, unele alimente tot apucă să se strice, din diferite motive.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Untul este unul din alimentele care se aruncă cel mai des, din cauza faptului că, dacă nu e foarte proaspăt, prinde un miros neplăcut. Uneori, se întâmplă să arunci pachetul aproape întreg. Ai folosit o dată sau de două ori din el și, în câteva zile, ai constatat că miroase urât și nu-l mai poți consuma. E și firesc, dacă e un produs natural. Dacă nu miroase după câteva zile, înseamnă că nu e natural, e plin de chimicale și nu ar trebui nici măcar să-l cumperi.

Cum păstrezi untul

Așadar, preferi untul natural, dar mai mult de jumătate îl arunci, de fiecare dată. Ce poți face?

Este o soluție, și încă una simplă. Nu, nu trebuie să cumperi cubulețe mici de unt, pentru că la final vei constata că plătești mult mai mult. Poți, însă, să cumperi un pachet obișnuit, pe care să-l tai tu cubulețe mici, atât cât folosești o dată. Astfel, le păstrezi la congelator, într-o pungă, cu distanță între ele, pentru a nu se lipi.

În felul acesta, scoți doar câte un cub sau mai multe, dacă ai nevoie de mai mult la o masă. La congelator poate fi păstrat până la 9 luni, dacă este sărat. Cel nesărat rezistă până la 6 luni, fără să se modifice gustul sau textura.

Când îl scoți din frigider, nu-l lăsa să se dezghețe la temperatura camerei. Atunci va primi foarte repede acel miros care nu-ți place. Cel mai bine e să-l dezgheți la microunde, pe funcția defrost, sau încălzește un pahar, pe care apoi îl pui cu gura în jos peste cubul de unt congelat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *