Fast food nu înseamnă obligatoriu mâncare banală, nesănătoasă sau de origini incerte. Trei exemple italiene de fast food cu preparate sănătoase care folosesc ingrediente locale

fast food nu inseamna neaparat mancare nesanatoasa colaj foto g4food.ro

Trei exemple italiene de dată recentă contrazic pe deplin teoria conform căruia formula fast food înseamnă în mod obligatoriu mâncare nesănătoasă și plină de ingrediente dubioase și de origine obscură. Sunt, toate trei, concepte născute mai mult sau mai puțin recent care propun preparate sănătoase și din ingrediente locale alese cu atenție. Ca o demonstrație a faptului că viteza de preparare și servire pot face casă bună cu calitatea și creativitatea gastronomică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Unul propune paste în mai multe variante, altul, o formulă clasică de fast food dar complet vegan, iar al treilea îmbină stilul gastronomic specific Orientului Mijlociu cu cel mediteranean, oferind variante de kebab îmbogățit cu multe ingrediente vegetariene specifice bucătăriei italiene din zona de sud.

O Macarò a pornit de la Napoli și s-a extins la Roma și Milano

Ideea s-a născut în 2016 din inițiativa a trei antreprenori din domeniul imobiliar din regiunea Campania și dintr-un proiect conceput acum 25 de ani pe formula de produse de patiserie și reelaborat în timp prin adăugarea pastelor rapide.

O macaro, fast food cu paste de la Napoli
foto: yelp.com

Fondatorii O Macarò pun accent pe folosirea produselor locale provenite din propria regiune: pasta provine de la Pastificio Setaro din zonă, iar sosurile sunt preparate fie înainte, fie la moment, în funcție de rețetă. Farfuriile sunt definitivate la momentul comenzii, iar clientul își poate compune și personaliza farfuria, combinând sosurile cu diferitele tipuri de paste.

Meniul conține rețete clasice dar și inovative, iar conceptul are deja un format internațional. Este disponibil 24 de ore din 24 pentru comenzi online prin intermediul unei aplicații, fiind deschis începând de la micul dejun și până la cină. Pe lângă rețele de paste tradiționale, propune și paste reci, paste din spelta și orez negru.

Green M’ama – fast & good

Green M’ama este primul fast-food complet plant-based, care combină rapiditatea serviciului cu calitatea ingredientelor și a preparatelor. Ideea se exprimă perfect chiar prin nume: Green vrea să redea ideea de mâncare produsă în mod sustenabil, sănătoasă și gustoasă; iar M’ama reprezintă un ingenios joc de cuvinte. Duce și cu gândul la „mama”, adică la tradiție și grijă, dar înseamnă „mă iubește”, încercând astfel să redea ideea de mâncare onestă și oferită cu suflet.

Green M’ama, fast food vegan din Italia
foto: tripadvisor.it

Există deja două locații, unul la Napoli și unul la Roma, care propun arome și combinații neașteptate, creative și colorate, încercând să demonteze prejudecățile despre bucătăria vegană și să arate că se poate mânca foarte bine și urmând o dietă vegetală.

Green M’ama s-a născut din ideea unei specialiste în marketing și pasionată de călătorii, care nu reușea să găsească o alternativă culinară plăcută și distractivă pentru stilul ei de viață vegan. Motiv pentru care a decis să lanseze, nu demult, acest proiect de fast food complet vegan, concepând o formulă care să răspundă nevoilor tuturor celor care doresc să urmeze o alimentație vegetală sau pur și simplu iubesc gustul, noutatea și calitatea localului.

Meniul prevede clasicii hamburgeri din produse care imită carnea, în diferite combinații cu adaosuri și sosuri complet vegetale, sunt nelipsiți cartofii în mai multe variante, dar și bowl, poké, cous cous, salate etc.

‘O Sarracino Kebab – intersecția a două culturi gastronomice

De la primul local deschis la Pescara, în zona de centru a Italiei, până la recentele inaugurări din Chieti Scalo și Montesilvano, în aceeși regiune, ‘O Sarracino Kebab reinventează kebabul cu ingrediente tipic italiene: de la ’nduja la stracciatella, de la ventricina la friarielli.

O sarracino kebab de la Pescara, un mix de culturi gastronomice
foto: facebook.com

Numele ales pentru local vorbește de la sine: evocă sarazinii, popoarele arabe medievale, dar și spiritul napolitan – ‘O Sarracino – care face trimitere la cultura italiană. Este un format inovator de street food ce unește preparatul simbol al Orientului Mijlociu, kebabul, cu tradițiile culinare regionale italiene. Formulă este una contemporană, dinamică și recognoscibilă, orientată către un cât mai public divers.

Conceptul îi aparține lui Francesco Del Marro și familiei sale – un tânăr antreprenor din regiunea Abruzzo, a cărei capitală este Pescara. El este pasionat de gusturile intense și autentice, la fel ca și familia sa. „Ne plăcea kebabul, dar ne săturasem de aceleași arome banale. Voiam ceva al nostru, cu gusturi reale, distincte, speciale”, povestește el.

Și așa s-a născut ideea de a adăuga ingrediente de calitate alături de carne, creând astfel combinații care mai de care mai creative, dar bine ancorate în tradițiile locale italiene.

o macarò de la napoli, fast food cu paste
foto: yelp.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *