„In Rice We Trust”. Un meniu cu 8 feluri conceput în jurul orezului, de la aperitiv la desert, realizat de un restaurant situat în inima orezariilor italiene pentru a omagia acest produs local. Autorii lui, Costardi Bros, se prezintă ca „ambasadori ai orezului”

Frații Costardo servesc o parte din celebrele lor feluri de risotto în cutii care seamănă cu cele de conservă foto: lucianopignataro.it

Când zici Italia zici paste și pizza, dar există și un alt aliment care reusește să ridice gastronomia la nivel de artă: orezul. Italia este primul producător european de orez, iar varietatea Carnaroli, cu bob mare și rotunjit, este baza pentru cele mai reușite rețete de risotto – un preparat născut și elaborat de-a lungul timpului în nordul Italie. O mâncare cu valențe culturale și identitare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Regiunile de proveniență sunt Lombardia și Veneto, dar pe primul loc se situează Piemonte. Din inima acestei regiuni provin și autorii unui meniu extrem de creativ construit în întregime în jurul orezului, dar cu influente gastronomice notabile din alte bucătării cunoscute.

Costardi Bros, un restaurant cu nume în stil american dar care păstrează ca fir roșu cele mai vechi tradiții, actualizate, firește, legate de consumul de orez, produs local specific regiunilor din nordul Italiei.

Corstardi Bros înseamnă Christian și Manuel Costardi, chefii din spatele restaurantului In Rice We Trust, care sărbătorește 18 ani de existență. Crescuți între zidurile hotelului-restaurant al bunicilor, Hotel Cinzia, în 2007 au ales să revoluționeze acel loc, transformându-l într-un laborator de cercetare gastronomică care se inspiră de la tradiție privește spre viitor, relatează publicația italiaatavola.net.

Pentru a marca simbolic momentul, cei doi frați au creat un meniu de 8 feluri construt în jurul orezului. Este un călătorie gastronomică dedicată în totalitate orezului, de la aperitiv până la desert. De la nume la felul în care au fost articulate, preparatele reușesc să stârnească o mare curiozitate, meniul fiind activ până la sfârșitul anului.

De la aperitiv la desert: opt idei creative cu orez

Meniul explorează gastronomii și tehnici din cele mai diverse: se începe cu tofu de orez, obținut prin extragerea amidonului, servit cu gălbenuș de ou și katsuobushi de vițel, pentru a continua cu o selecție de risotto-uri care investighează diverse metode de mantecatura – amestecul final energic al ingredientelor: de la RisotTriglia, mantecato cu fumeé de pește, la Risaia su Socarrat, inspirat de paella spaniolă, dar realizat cu orez Carnaroli și supă concentrată de pasăre, care permite reproducerea crustei tipice a preparatului spaniol.

Parcursul continuă cu risotto Unt, salvie și lime, nelipsitul Costardi’s Condensed Taglio Sartoriale cu cremă de Grana Padano, reducție de bere și pudră de cafea și Futuro di Panissa – un preparat tipic zonei, din orez, fasole, gătite împreună în supă de oase cu legume.

Deserturi de orez – inovație pornind de la tradiție

Se ajunge, în final, la deserturi – mereu pe bază de orez: panna cotta cu orez crocant și caramelizat, care amintește de orezul expandat din copilărie, și o creație nouă: conserva Costardi’s Condensed Desserts/Stressed, cu orez Selenio aromatizat cu vanilie și lămâie, amestecat cu ciocolată albă și însoțit de caviar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *