7 beneficii pentru sănătate ale consumului de castraveți / Printre altele, ajută la pierderea în greutate

castraveti, sanatate, beneficii, pierdere in greutate Sursa foto: PxHere

Castravetele este un fruct care are un conținut de 95% apă și este sărac în calorii. Deși mulți îl consideră doar o parte dintr-o salată, acesta poate oferi multe beneficii pentru sănătate, transmite publicația Healthshots. De aceea, castravetele ar trebui să fie integrat în cât mai multe preparate pe care le consumi.

Iată șapte beneficii pentru sănătate ale acestei legume:

1. Te țin hidratat. Castravetele este alcătuit în proporție de 95% din apă, ceea ce îl face o sursă excelentă de hidratare. Ajută la menținerea echilibrului de lichide din organism, mai ales pe vreme caldă sau după o activitate fizică intensă.

2. Bogați în nutrienți. În ciuda faptului că sunt săraci în calorii, castraveții sunt plini de nutrienți esențiali. Aceștia conțin vitaminele C și K, potasiu, magneziu și mangan, care sunt vitale pentru sănătatea generală.

3. Ajută la pierderea în greutate. Castraveții sunt săraci în calorii și au un conținut ridicat de apă, ceea ce îi face un aliment ideal pentru pierderea în greutate. Aceștia te pot ajuta să te simți sătul, reducând aportul total de calorii.

4. Au proprietăți antioxidante. Castraveții sunt bogați în antioxidanți, inclusiv flavonoide și taninuri, care ajută la combaterea stresului oxidativ și la reducerea inflamației din organism. Acest lucru poate scădea riscul de boli cronice.

5. Promovează digestia. Conținutul de fibre din castraveți susține sănătatea digestivă. Aceasta ajută la reglarea mișcărilor intestinale, prevenind constipația și promovând un intestin sănătos.

6. Îmbunătățesc sănătatea pielii. Castravetele are un conținut ridicat de apă și proprietăți antiinflamatorii care pot fi benefice pentru piele. Acestea pot calma iritațiile, reduce umflăturile și hidrata pielea.

7. Țin sub control nivelul de zahăr din sânge. Castraveții pot ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea complicațiilor legate de diabet. Indicele lor glicemic scăzut îi face, de asemenea, o alegere bună pentru diabetici.

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *