VIAȚA SATULUI: ”România deține cel mai mare efectiv de taurine din rasa pentru carne Aberdeen Angus din Uniunea Europeană”, potrivit unui reprezentant al sectorului

VIAȚA SATULUI: ”România deține cel mai mare efectiv de taurine din rasa pentru carne Aberdeen Angus din Uniunea Europeană”, potrivit unui reprezentant al sectorului VIAȚA SATULUI: ”România deține cel mai mare efectiv de taurine din rasa pentru carne Aberdeen Angus din Uniunea Europeană”, potrivit unui reprezentant al sectorului

”Am ajuns la un număr de 120.000 de exemplare din rasa Aberdeen Angus înscrise în Registrul genealogic. Acesta este cel mai mare efectiv din Uniunea Europeană”, a declarat pentru emisiunea Viața Satului ( TVR 1 ), Laurențiu Șerban, director de vânzări al unei companii care crește, abatorizează și comercializează animale vii și produse finite din carne de vacă din rasa Aberdeen Angus.

În reportajul ”Piața albă a bovinelor negre”, difuzat de televiziunea publică, a vorbit și fermierul Gigi Negrescu, din comuna Husnicioara, jud. Mehedinți, susținând că ”totul este în regulă, vindem, trebuie să creștem efectivele, avem cui să vindem, există piață pentru această rasă de carne”.

România exportă carne de vacă ( animale vii, carne abatorizată ) atât pe piețele terțe, cât și pe piața comunitară, dar și cererea internă a crescut în ultimii ani. 

Carnea din România rămâne în România 50%, iar 50% o livrăm la export. Am ajuns să vindem și în Spania, o piață foarte exigentă. În decurs de un an, vizitez peste 500 de ferme. Încerc să-i ajut pe fermieri să implementeze un management de creștere corect, pentru a obține produse de calitate”, a mai spus Laurențiu Șerban.

România a exportat în 2021, potrivit FAOSTAT,  261.787 capete de vită, atât pe piața comunitară, cât și pe piețele terțe, în creștere față de 2020, când a exportat 226.581 de capete. În termeni financiari, încasările au fost de 204.347.000 de dolari, în 2021, și de 161.477.000 de dolari, în 2020. Sigur, la export au mers exemplare din toate rasele de taurine din România, inclusiv din rasele pentru lapte sau mixte. Acolo, pe vapoare sau în camioane, s-au aflat firește, și exemplare din rasele specializate pentru carne, adaptate în România după 1990: Charolais, Limousine, Montbeliarde, Aubrac, Galloway și, cu preponderență, Aberdeen Angus”, informează Viața Satului, cea mai vizionată emisiune de agricultură și dezvoltare rurală din România.

Vizionează mai jos reportajul integral:

VIAȚA SATULUI: ”România deține cel mai mare efectiv de taurine din rasa pentru carne Aberdeen Angus din Uniunea Europeană”, potrivit unui reprezentant al sectorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *