Unitățile procesatoare au colectat cu 5,2% mai mult lapte de la exploatații și centre în primele patru luni ale anului / Importurile au crescut cu 43%

lapte, colectare, importuri, ins Sursa foto: Pixabay / Didgeman

Cantitatea de lapte de vacă pe care unitățile procesatoare au colectat-o de la exploatațiile agricole și centrele de colectare, în primele patru luni ale acestui an, a crescut cu 5,2% față de aceeași perioadă din 2023, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024, cea mai mare creștere de producție a fost înregistrată la unt (+31,4%), în timp ce cantitatea de lapte brut importată de către unitățile procesatoare s-a majorat cu 43,8% față de primele patru luni din anul anterior, transmite Agerpres.

De asemenea, în luna aprilie a acestui an, cantitatea de lapte de vacă pe care unitățile procesatoare au colectat-o a crescut cu 4,9% față de luna martie 2024, respectiv cu 9% în comparație cu aprilie 2023.

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna aprilie a anului curent, cea mai mare și importantă creștere a producției s-a înregistrat la unt (+72,6%).

Totodată, cantitatea de lapte brut importată de către unitățile procesatoare a înregistrat un salt de 90,1% de la un an la altul.

Citește și Bulgaria importă produse lactate din România: Fermele bulgăreşti se plâng că lucrează în pierdere

Sursa foto: Pixabay / Didgeman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *