O companie din Australia a lansat un sortiment de foie gras din carne cultivată: „Deschidem un drum nou pentru alimentație folosind tehnologie inovatoare” 21 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Conducerea Fabricii de zahăr Luduș, acuzată de unii fermieri că nu respectă contractul și oferă sume mai mici pe tona de sfeclă/În replică, patronatul fabricii spune că este „o chestiune economică, între două firme private” 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Redescoperirea alimentelor fermentate prin prisma proprietăților lor digestive a creat o nouă nișă de business. Kefir și kombucha, în topul băuturilor cu probiotice naturale 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
17 Noiembrie, Ziua Mondială a Baklavalei: Rețeta tradițională, transmisă din generație în generație, a fost păstrată cu sfințenie, iar prepararea implică așezarea a 40 de straturi subțiri de aluat, umplute cu fistic, nuci sau alune 17 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Morshynska, cel mai mare brand de apă minerală din Ucraina, intră pe piața din România / Concurează cu Dorna și Izvorul Minunilor 7 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ministrul Agriculturii reiterează ideea că va demara un referendum „astfel încât politica agricolă comună să rămână separată de celelalte fonduri europene, din 2027” 1 noiembrie Redacția 0 comentarii
Presa bulgară: Imagini cutremurătoare, la frontiera bulgaro-turcă, cu transportul de vite din România 1 noiembrie Redacția 0 comentarii
Conservele de ton din Europa, „contaminare generalizată” cu mercur/Două ONG-uri trag un semnal de alarmă 29 octombrie Redacția 0 comentarii
Un milion de euro pentru controversata operă de artă „Comedian”, care constă dintr-o banană lipită cu bandă adezivă pe un perete / „Opera de artă” urmează să fie vândută la licitație 25 octombrie Redacția 0 comentarii
Lanțul de cofetării-patiserii Dulcinella România a lansat modelul de dezvoltare prin franciză și vrea ajungă la 200 de unități în următorii ani / Compania are, de asemenea, planuri pentru o nouă fabrică la Cernica, pe lângă cea existentă la Târgu Neamț 25 octombrie Redacția 0 comentarii
Accident cu o combină de recoltat porumbul/ Un bărbat din Alba şi-a prins mână în utilaj în timp ce acesta funcționa 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Prevenirea risipei alimentare: Ministerul Agriculturii spune că platforma națională pentru reducerea risipei trebuie să fie finalizată până pe 30 iunie 2025 10 octombrie Redacția 0 comentarii
Cea mai bună supă de pește din Spania este făcută în acest restaurant din Galicia cu midii și scoici/Concursul gastronomic a ajuns la ediția a XXVI-a 9 octombrie Redacția 0 comentarii
În Sardinia au murit 20.000 de oi: Ce se întamplă şi de ce virusul „Limba albastră” a devenit o urgență 8 octombrie Redacția 0 comentarii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat de 500 de milioane de euro pentru sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producţie de biocombustibili / Măsura va avea ca efect reduceri semnificative ale emisiilor de gaze cu efect de seră 7 octombrie Redacția 0 comentarii
Pui înăbușit cu ciuperci și praz, o cină săracă în grăsimi saturate și bogată în fibre/Sosul de muștar aduce o savoare ușor picantă 6 octombrie Redacția 0 comentarii
Copa & Cogeca solicită UE să protejeze produsele de origine animală, după o decizie a CJUE favorabilă companiilor care fabrică produse pe bază de plante și le denumesc cu termeni folosiți tradițional pentru carne 6 octombrie Filip Constantin 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 octombrie. Rețete cu produse de sezon 5 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Franța nu poate interzice denumirile de „cârnați” pentru carnea pe bază de plante, afirmă instanța supremă a UE/ Cârnații și burgerii vegani au și ei drepturi, hotărăște Curtea Europeană de Justiție 4 octombrie Redacția 1 comentarii
O fermă ecologică din Marea Britanie, care a fost deținută de aceeași familie timp de peste 80 de ani, a fost scoasă la vânzare / Din ce este formată proprietatea care se vinde cu suma impresionantă de 2 milioane de lire 4 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O femeie de 85 de ani a fost condamnată pentru neglijență pentru că nu a avut grijă de zecile de oi din ferma sa 3 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ministerul Agriculturii finanțează un proiect la Liceul Agricol „Nicolae Cornăţeanu” din Tulcea/Se reamenajează parcul dendrologic și o livadă din curtea instituției 3 octombrie Redacția 0 comentarii
Nutriționist: Iată cum putem combina cel mai bine alimentele pentru un prânz sănătos la birou. Ce să alegem din fiecare grupă de macronutrienți. O rețetă rapidă de cușcuș 3 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
DSP Mureș a prelevat probe din apa potabilă după sesizări referitoare la modificarea gustului şi mirosului 2 octombrie Redacția 0 comentarii
Sora Jean, „călugărița baschetbalistă”, în vârstă de 105 de ani, încă lucrează în fiecare zi și ne împărtășește 7 secrete privind longevitatea: doarme bine, mănâncă moderat și gândește pozitiv 2 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Conferința Foodture – Next in food culture va avea loc pe 8 octombrie. Liderii unora dintre cele mai mari lanțuri din foodservice-ul european ajung în premieră la București(Parteneriat) 30 septembrie Viviana Anton 0 comentarii
Un top personal de produse la târgul Salone del Gusto Terra Madre de la Torino. Ce s-a schimbat după pandemie la cel mai mare târg al micilor producători din Italia 30 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Pasta, patate, provola – o rețetă rapidă de paste cu cașcaval și cartofi de inspirație napoletană 27 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Amenzi de peste 181.000 de lei aplicate de Poliție unor firme din Petroşani din domeniul alimentar 27 septembrie Redacția 0 comentarii
Ziua Mondială a Inimii: Oameni, încurajați să facă inclusiv alegeri alimentare sănătoase. Bolile cardiovasculare, principala cauză de decese la nivel mondial 27 septembrie Redacția 0 comentarii
ANPC a închis temporar restaurantul Elisabeta din Bucureşti, unde au loc şi spectacole / Unitatea nu avea autorizaţie de la Primărie, nici avize DSP şi ISU. Alte nereguli constatate 27 septembrie Redacția 0 comentarii
Coreea de Sud oferă stimulente şi încurajează adopţia înaintea interzicerii creşterii câinilor pentru consum, prevăzută pentru 2027 26 septembrie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 26 septembrie: Spermidina, o moleculă prezentă în lichidul seminal dar și în unele alimente, are un rol cheie împotriva îmbătrânirii 26 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Galaţi: Hrană pentru pompieri şi ajutoare umanitare pentru sinistraţi oferite de parohiile din Protopopiatul Tecuci 26 septembrie Redacția 0 comentarii
Listeria în mâncarea servită elevilor la unele şcoli în Mehedinți, acolo unde mai mulți copii dar și adulți au acuzat săptămâna trecută probleme digestive serioase 26 septembrie Redacția 0 comentarii
PepsiCo România dă asigurări că activitatea sa nu va fi afectată de decizia colegilor din Grecia de a muta producția înapoi în țară 26 septembrie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 25 septembrie: Maioneza, înlocuitor al plasmei într-un experiment de fuziune nucleară 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Expoziție de ciuperci proaspete la Lepșa, în Vrancea, în perioada 27-29 septembrie 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Trei stupi de albine distruși de un urs în județul Gorj. A fost semnalată prezența sa la 112 25 septembrie Redacția 0 comentarii
ANSVSA: 24 de focare de pesta rumegătoarelor mici sunt încă active 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Resturile vegetale din industria alimentară ca resursă. Pudră nutrițională plină de antioxidanți, din resturile de la prelucrarea roșiilor „negre” 25 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele mai mici salarii în 2023, în sectorul HoReCa. Câştigul mediu net pe lună anul trecut, 4.412 lei 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Presa elenă: Pepsi readuce în Grecia 60% din producția de răcoritoare din România, prin parteneriate cu alte facilități de producție 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Aparentul mister al familiei Clooney. Cu ce mâncăruri îi ține în formă pe Amal și George bucătăreasa familiei, din Italia. Ce altceva mai preferă cei doi în afară de bucătăria mediteraneană 24 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Vâlcea: Peste 6.200 de hectare de culturi agricole din judeţ, afectate de secetă / Cel mai afectat este porumbul, urmat de floarea soarelui și lucernă 24 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pizza și șampanie, 1500 de euro de persoană. Specialitatea unui restaurant dintr-un nou hotel de ultralux de 5 stele inaugurat la Milano 24 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un arbore biblic readus la viaţă dintr-o sămânţă veche de 1.000 de ani găsită în deşertul Iudeei 24 septembrie Redacția 0 comentarii
Experți: Defrişările şi incendiile din Amazonia prezintă un risc de consecinţe ireversibile 24 septembrie Redacția 0 comentarii
Garnituri vegetale: Trei rețete rapide cu varză de Bruxelles sotată. O variantă cu bacon și două variante de post 24 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii