Un producător spune cum sunt obținuți „puii galbeni”: Se utilizează substanțe naturale, respectiv, bulion, praf de gălbenele sau betacaroten. Deci nu este toxic

pui galbeni, avi-top, anpc, horia constantinescu Sursa foto: PickPik

Directorul producătorului de carne de pasăre Avi-Top din Iași a explicat cum poate fi făcută carnea să fie galbenă, fără a fi „vopsită”, așa cum a declarat fostul președinte al ANPC, Horia Constantinescu.

„Puii respectivi nu sunt pui vopsiţi. Nu există decât în mintea unor oameni, care nu au expertiză, să spună asemenea elucubraţii”, a declarat Lucian Popovici, citat de Ziarul de Iași.

Potrivit lui, puii de acest fel au apărut din necesităţi de marketing. „Dacă marketingul cere pui galbeni, atunci li se oferă pui galbeni. Nu este nicio înşelare a populaţiei sau a consumatorului practica de a administra în hrana găinilor ouătoare sau a puilor de carne diferite substanţe sau aditivi furajeri. Tehnica era din 1970, când România exporta către URSS ouă, şi atunci se folosea în furajarea găinilor ouătoare bulion”, a mai spus el.

Alte substanțe utilizate sunt praful de gălbenele sau betacarotenul. „Deci nu este toxic! Nu are impact asupra sănătăţii omului”, a mai spus reprezentantul Avi-Top.

Popovici a adăugat că este echidistant în acest caz deoarece în ferma pe care o conduce nu se produc deloc pui cu carne galbenă, ci doar albă, normală.

Citește și: Scandalul „puiului galben”. Confederația Patronală Concordia: Disputa publică dintre ANPC și ANSVSA afectează activitatea economică / Organizația solicită clarificarea competențelor organismelor de control și coordonarea activității lor

Sursa foto: PickPik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *