Un desert răcoritor, aromat, fără făină și fără grăsimi: gelatină de lămâie. Se prepară în 5 minute și se lasă la frigider

gelatina de lamaie gel desert de lamaie reteta cu lamaie foto: www.dreamstime@Yulia Ryabokon

Gelatină de lămâie, o rețetă care aparține gastronomiei tradiționale siciliene – sunt campionii preparatelor în măsură să țină piept căldurii extreme de pe insulă.

Orice desert rece cu lămâie este prin definiție răcoritor, iar dacă nu conține creme grase este cu atât mai plăcut într-o zi toridă. Practic, avem parfum de lămâie îndulcit, densificat cu amidon, pus în formă și dat la rece.

E genul de desert care e imposibil de povestit și trebuie încercat, pentru că se percepe prin simțuri. Trebuie făcut de azi pe mâine și lăsat o noapte în frigider. De sâmbătă spre duminică, dacă vrem un desert interesant la masa în familie sau cu prietenii.

Ingrediente pentru 4 porții

4 lămâi netratate

50 g amidon

150 g zahăr

550 g apă

Procedeu

Se spală și usucă, se rade coaja și se lasă să infuzeze în 2/3 din apa din rețetă minim câteva ore. Restul de apă ne va trebui în altă etapă.

Când simțim apa că e bine aromată, se strecoară și se adaugă peste ea sucul obținut din lămâile pe care le-am ras pentru coajă – o rețetă zero waste.

Într-o oală în care urmează să lucrăm adăugăm amidonul și zahărul, pe care le dizolvăm cu amestecul de apă aromatizată și suc de lămâie.

Se așează vasul pe o flacără mică și se amestecă în ea până când începe să dea semne că fierbe. În acel moment luăm oala de pe flacără dar continuăm să amestecăm – este esențial să nu se prindă dedesubt și nici să nu se formeze cocoloașe.

Cum distribuim compoziția în forme

Acum este momentul în care turnăm compoziția în formele pe care apoi urmează să le dăm la frigider. Pot fi cupe de înghețată, pahare sau boluri mici, important este să fie umezite înainte de a turna în ele crema caldă.

Se așează formele în frigider, la modul ideal trebuie să stea până a doua zi, sau măcar câteva ore bune.

O gelatină de lămâie sub formă de desert monoporție, extrem de comod, potrivit zilelor toride de vară. Se servește răsturnând conținutul în farfurii de desert.

Citește și: https://g4food.ro/gel-de-rosii-aperitiv-rece-e-gelatina-dar-nu-e-piftie-si-e-de-vara-si-e-vegetala-aperitiv-rece-rafinat-pentru-mese-mai-speciale/

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: www.dreamstime@Yulia Ryabokon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *