VIDEO Tractorul autonom fără cabină AgBot 5.115T2, testat la o fermă din Călărași / Fermier: Vrem să-l folosim în perioadele de vârf și la lucrări repetitive

agbot, tractoare autonome, calarasi, agxeed Sursa foto: AgXeed

Tractorul autonom AgBot 5.115T2, produs de compania olandeză AgXeed și importat de NIK Agricultură, este testat la o fermă din Călărași, potrivit Digi24.

Robotul este folosit de Alisa Group, administrată de fermierul Arnaud Charmetant, transmite revista Agrimedia. „Cu acesta a lucrat deja 700 ha la prășit și 100 ha la semănatul culturii de floarea-soarelui”, scrie sursa citată.

„Cu acest robot vrem să fim mai eficienți, să-l folosim în perioadele de vârf și la lucrări repetitive”, a declarat Charmetant.

Vehiculul are un sistem de propulsie diesel-electric Deutz (motorul acționează un generator integrat care furnizează energie pentru motoarele electrice) de 156 CP.

AgBot 5.115T2 nu are cabină, folosește șenile și este dotat cu un rezervor de combustibil de 350 de litri. Sunt disponibile numeroase combinații de lățimi ale șenilei, de la 300 mm la 910 mm, și distanțe reglabile între șenile (1,90 m – 3,20 m), pentru a se adapta la diferite culturi și sisteme de cultivare. Acest model costă aproximativ 340.000 de dolari, potrivit Future Farming, și poate folosi unelte agricole atașate în față și în spate.

Robotul este controlat de pe o platformă care permite configurarea, monitorizarea și controlul de la distanță. Vehiculul colectează, de asemenea, date din câmp și este înzestrat, potrivit producătorului, cu numeroase sisteme de siguranță pentru a nu provoca accidente cu victime.

Citește și Tractoarele autonome, fără conducător: Ce caracteristici au, ce avantaje oferă și cât costă

Sursa foto: AgXeed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *