Toast cu avocado, salsa și ou / Un mic dejun rapid ca un snack, dar hrănitor ca o masă consistentă

Toast cu avocado și ou FOTO: Dreamstime/Yulia Gapeenko

Pare o gustare rapidă și delicioasă, dar e un mic dejun ideal, mai ales că poți folosi ingrediente rămase de la o cină mexicană. Rețeta de toast cu avocado este recomandată de eatingwell.com și poate fi preparată din ingrediente proaspete.

Ingrediente

  • ½ avocado mediu, pasat (sau un pachet mic de guacamole)
  • 1 felie de pâine integrală rustică, prăjită
  • linguri de salsa proaspătă (vezi rețeta mai jos)
  • Un praf de sare
  • Un ou

Pentru salsa:

  • 1 roșie medie, bine coaptă
  • 1/4 ceapă roșie sau albă
  • 1/2 ardei iute mic (jalapeño sau alt soi, după gust)
  • câteva frunze de coriandru proaspăt
  • Sucul de la 1/2 lime (sau lămâie)
  • Sare – după gust
  • (Opțional) 1 cățel mic de usturoi, zdrobit

Mod de preparare

  1. Întâi prepară un ou ochi. Pune puțin ulei într-o tigaie, la foc mediu. Când s-a încins, sparge un ou și prăjește-l câteva minute, în funcție de cât de tare vrei să fie gălbenușul.
  2. Prepară salsa: taie cubulețe roșia, ceapa și ardeiul iute, toacă mărunt frunzele de coriandru, stoarce lămâia și stropește amestecul. Condimentează cu sare după gust și pune usturoiul tocat mărunt, dacă îl folosești.
  3. Întinde avocado-ul pasat peste felia de pâine prăjită.
  4. Adaugă deasupra salsa proaspăt.
  5. Adaugă oul ochi deasupra.
  6. Presară un praf de sare și servește imediat.

Valori nutriționale (per porție toast cu avocado)

  • Energie: 264 kcal
  • Grăsimi: 12 g
  • Carbohidrați: 36 g
  • Proteine: 7 g

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *