Pare o gustare rapidă și delicioasă, dar e un mic dejun ideal, mai ales că poți folosi ingrediente rămase de la o cină mexicană. Rețeta de toast cu avocado este recomandată de eatingwell.com și poate fi preparată din ingrediente proaspete.
Ingrediente
- ½ avocado mediu, pasat (sau un pachet mic de guacamole)
- 1 felie de pâine integrală rustică, prăjită
- linguri de salsa proaspătă (vezi rețeta mai jos)
- Un praf de sare
- Un ou
Pentru salsa:
- 1 roșie medie, bine coaptă
- 1/4 ceapă roșie sau albă
- 1/2 ardei iute mic (jalapeño sau alt soi, după gust)
- câteva frunze de coriandru proaspăt
- Sucul de la 1/2 lime (sau lămâie)
- Sare – după gust
- (Opțional) 1 cățel mic de usturoi, zdrobit
Mod de preparare
- Întâi prepară un ou ochi. Pune puțin ulei într-o tigaie, la foc mediu. Când s-a încins, sparge un ou și prăjește-l câteva minute, în funcție de cât de tare vrei să fie gălbenușul.
- Prepară salsa: taie cubulețe roșia, ceapa și ardeiul iute, toacă mărunt frunzele de coriandru, stoarce lămâia și stropește amestecul. Condimentează cu sare după gust și pune usturoiul tocat mărunt, dacă îl folosești.
- Întinde avocado-ul pasat peste felia de pâine prăjită.
- Adaugă deasupra salsa proaspăt.
- Adaugă oul ochi deasupra.
- Presară un praf de sare și servește imediat.
Valori nutriționale (per porție toast cu avocado)
- Energie: 264 kcal
- Grăsimi: 12 g
- Carbohidrați: 36 g
- Proteine: 7 g