Târgul Grădinarului este organizat la Alba Iulia în weekendul 23-24 martie / Participă producători locali, furnizori de îngrășăminte și comercianți de unelte

targul gradinarului, alba iulia, horticultura Sursa foto: Pixabay / TootSweetCarole

Zeci de expozanți sunt prezenți la Alba Iulia la acest sfârșit de săptămână la Târgul Grădinarului, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, eveniment care reunește și promovează producători și distribuitori din județul Alba din domeniul horticulturii și peisagisticii, transmite Agerpres.

Timp de trei zile, de vineri până duminică, în spațiul situat pe latura de Vest a Cetății Alba Carolina, albaiulienii, și nu numai, au posibilitatea să își cumpere de la semințe, bulbi, butași de trandafiri, flori de sezon, arbuști, pomi fructiferi și ornamentali până la îngrășăminte organice și produse fitosanitare, sisteme de irigații și mobilier pentru grădină sau terasă. Nu lipsesc de pe standurile unor expozanți nici obiecte decorative de tip hand made.

Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an, cea de-a XIV-a, sunt prezenți 56 de expozanți, număr inclusiv vizibil mai mare decât anul trecut.

Organizat de Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia şi Grupurile de Acțiune Locală Pe Mureș și pe Târnave, Munții Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare, Țara Secaşelor Alba – Sibiu, Valea Ampoiului – Valea Mureşului, Târgul Grădinarului promovează producători locali din Alba din domeniul cultivării plantelor, precum şi din cel al uneltelor, echipamentelor şi sistemelor de irigaţii.

Pe durata celor trei zile au loc și ateliere de lectură pentru copii, în organizarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, ateliere educativ-interactive organizate de către Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, ateliere de plantat sau de pictură pentru copii, diverse demonstraţii de specialitate, fie că vorbim de tundere a arborilor ornamentali sau de amenajare a spaţiului exterior. De asemenea, specialiştii oferă celor interesaţi sfaturi de specialitate.

La deschiderea oficială au fost prezenţi vineri reprezentanţi ai administraţiei judeţene, locale, parlamentari.

Sursa foto: Pixabay / TootSweetCarole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *