Semințele de dovleac, crude sau prăjite/Cum să le utilizezi pentru a te bucura de o sursă de minerale și grăsimi sănătoase

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de grăsimi, în principal sub formă de grăsimi sănătoase mononesaturate și polinesaturate. Semințele de dovleac decojite conțin mai multe grăsimi, o porție de 30 de grame de semințe prăjite având 13,9 grame de grăsimi totale, notează Health.

O porție de 30 de grame de semințe de dovleac decojite prăjite furnizează 2,29 miligrame de fier (13% din VD), 156 miligrame de magneziu (37% din VD) și 332 miligrame de fosfor (27% din VD). Prin comparație, o uncie de semințe de dovleac integrale prăjite conține 0,938 miligrame de fier (5% din VD), 74,3 miligrame de magneziu (18% din VD) și 26,1 miligrame de fosfor (2% din VD).6

Semințe crude sau prăjite

Semințele de dovleac pot fi consumate crude. Cu toate acestea, prăjirea sporește gustul de nucă și crocant al semințelor, pe care unele persoane îl consideră mai atrăgător în comparație cu gustul crud, ușor amar al semințelor neprăjite. Prăjirea permite, de asemenea, adăugarea de condimente și poate face semințele mai plăcute ca gustare.

Cu toate acestea, unele persoane pot prefera gustul și textura crudă, mai ales dacă doresc să păstreze aroma naturală a semințelor. În acest caz, totul se reduce la preferințele personale.

Moduri de a consuma semințele de dovleac

Semințele de dovleac pot fi consumate ca atare sau pot fi combinate cu diferite alte alimente.

  • – Amestecați semințele de dovleac cu ovăz, miere, nuci și fructe uscate, apoi coaceți-le pentru a obține o granola crocantă și plină de nutrienți. Savurați-o cu iaurt sau lapte.
  • – Presărați semințe de dovleac peste salată verde și cereale integrale precum quinoa.
  • – Amestecați semințele de dovleac cu busuioc, usturoi, ulei de măsline și parmezan pentru a crea un sos pesto pentru paste, sandvișuri sau ca dip.
  • – Adăugați semințe de dovleac în partea de sus a unui bol cu smoothie, alături de fructe și nuci.
  • – Amestecați semințele de dovleac cu ovăz, unt de arahide, miere și fulgi de ciocolată neagră, apoi rulați-le în bile energizante de mărimea unei mușcături pentru o gustare rapidă, la pachet.
  • – Acoperiți pieptul de pui sau fileurile de pește cu semințe de dovleac zdrobite înainte de coacere pentru o crustă crocantă și aromată.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *