Șefa biroului din România al unui ONG internațional își face cumpărăturile în Piața Matache pentru a-i ajuta pe micii întreprinzători

O cale de succes în legumicultură: familia Tanache lucrează un hectar de teren și vinde recolta într-o piață din București O cale de succes în legumicultură: familia Tanache lucrează un hectar de teren și vinde recolta într-o piață din București

shopping în epoca lui #coronavirus, și-a intitulat Corina Murafa, directoarea biroului Ashoka Romania, statusul publicat astăzi pe facebook, după ce a făcut cumpărături la tarabele și micile magazine din Piața Matache, în timp ce numeroși bucureșteni s-au înghesuit prin hypermarketuri pentru a-și face provizii pentru mai multe zile, de teama epidemiei provocate de COVID – 19.

Iată lista de cumpărături, plus câteva note scurte despre vânzători:

”Rădăcinoase și verdețuri din Matache, de la Nea Petrică (la el se poate plăti și cu cardul). Cartofi și usturoi de la Nea Nelu – și la el se poate plăti cu cardul. Fac parte din facțiunea reformistă a pieței. Carne de la La Mircea Măcelaru’, dacă nu știați, cam cea mai șmecheră măcelărie cu porc din București (cu neporc e clar Abu Bakri, mai mică și mai de cartier decât Mircea, care e un fel de holding al cârnaților deja). La MM se stătea regulamentar la coadă afară, cu spațiu de 1,5 m între oameni și înauntru nu intrau decât două persoane în același timp. Am senzația că însuși MM vindea. Lapte, orez, mălai de la o doamnă drăguță tot din Matache. Un vin moldovenesc destul de fancy și niște bere craft de la ceva butic hipsteresc de pe Dinicu Golescu. Iar nelipsitele șervete de bucătărie și hârtie igienică de la Nea Puiu, de peste drum, liderul informal al străzii de vreo 30 de ani.”

Recomandarea Corinei e clară: ”Se poate și fără înghesuială și c-o mână de ajutor către micii antreprenori, care au mare nevoie de noi zilele astea”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *