Salmonella detectată în pulpe de pui marinate, vândute din România în Ungaria

pulpe de pui, Salmonella, Romania, Ungaria foto: pexels.com/@Magda Ehlers

Autoritățile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor de la Budapesta au transmis în Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje că au depistat într-o probă de pulpe de pui marinate refrigerate prezența bacteriei Salmonella Infantis, periculoasă pentru sănătatea consumatorilor.

Notificarea a fost făcută luni, 27 mai. Proba a fost prelevată în cadrul programului oficial de control al pieței derulat de autoritatea de profil din Ungaria.

Nivelul de risc a fost stabilit ca fiind grav, cel mai mare nivel în terminologia SRAAF.

Potrivit datelor publicate pe platforma electronică a sistemului european de alertă, produsul, probabil, nu se mai găsește pe piață.

Produsele agroalimentare introduse pe piață trebuie să fie libere de Salmonella Infantis, din cauza efectelor grave pe care le poate avea asupra sănătății consumatorilor.

foto: pexels.com/@Magda Ehlers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *