Rețetele Juanitei: Salată de năut și alte minunății. Preparatul superproteic cu gust mediteranean

salata, naut, oua fierte, somon afumat, salata mediteraneana, retete, retetele Juanitei, foodlife, nutritie

Salatele sunt baza în perioada de vară. Ele trebuie să conțină toate ingredientele și nutrienții necesari organismului. Pentru realizarea unui preparat cu tentă mediteraneană, ușor de făcut și cu un uz minim al aragazului, vă propun această salată de năut și o bogăție de alte ingrediente.

În Spania, unde locuiesc eu, dar și în toată zona Mediteranei, legumele uscate sunt la mare preț. Oamenii de aici, de mici copii, sunt obișnuiți să le consume, măcar săptămânal, în salate, tocănițe, supe sau garnituri. Năutul, cunoscut în special pentru utilizarea sa în hummus-uri, este un ingredient principal și în anumite salate.

Cum nu vrem să încălzim casa, încercăm să gătim cât mai puțin pe aragaz. Și pregătim ingredientele:

1 borcan năut gata fiert 400 de grame

2-3 ridichi mari

4 ouă

1 ardei roșu mare, copt

o jumătate de ceapă dulce sau câteva fire de ceapă verde

un pachet de somon afumat de 80-100 de grame

un pumn de semințe de susan prăjite

Pentru vinegretă:

3 linguri de ulei de măsline extravirgin

3-4 linguri oțet (eu am pus de rodie, care e mai slab, dacă puneți balsamic, încercați cu două și dacă mai trebuie adăugați)

sucul de la un sfert-jumătate de lămâie (eu am avut una mare de aceea am pus un sfert)

o lingură de pastă tahini și puțin ulei de susan

oregano

sare și piper.

Instrucțiuni

A trebuit să deschid totuși focul, să fierb 10 minute ouăle. Dar n-a fost nenorocire. Le-am răcit, le-am curățat, le-am tăiat în sferturi. Am scurs apa din conserva de năut. Ardeiul l-am copt în air fryer. Dacă nu aveți, merge pus direct pe grătar. Se curăță de cojile arse, cotor și semințe. Se taie în fâșii, ca și somonul. Tocăm și ceapa în rondele. La fel ridichile.

Într-un castron încăpător punem toate ingredientele cu excepția ouălor. Amestecăm bine. Combinăm și ingredientele pentru vinegretă. Va arăta ca o maioneză subțire. Împărțim salata în 4 boluri. Punem sferturile de ouă deasupra, presărăm susan. Turnăm cu o linguriță vinegreta.

Este o salată superproteică. Regăsim componente de proteină vegetală (năut) și animală (peste, ouă). Peste acestea avem și legume, iar dacă dorim și carbohidrați servim cu o pâine prăjită alături sau o pâine cu tomate.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *