Răspândire rapidă a virusului gripei aviare în Europa; Emiratele Arabe Unite au interis deja importurile de carne de pasăre din Germania

Răspândire rapidă a virusului gripei aviare în Europa; Emiratele Arabe Unite au interis deja importurile de carne de pasăre din Germania Răspândire rapidă a virusului gripei aviare în Europa; Emiratele Arabe Unite au interis deja importurile de carne de pasăre din Germania

Cele mai multe focare au fost depistate în populațiile de păsări sălbatice, dar câteva au fost confirmate și la păsări domestice. Olanda a sacrificat deja peste 200.000 de păsări de curte.

În ultima lună, au fost raportate, în total, peste 300 de cazuri în Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Irlanda, Olanda, Suedia și Regatul Unit.

Un raport al EFSA evaluează probabilitatea ca virusul să se răspândească de la păsările sălbatice la păsările de curte și avertizează că gripa aviară se propagă rapid pe continent și poate ajunge și în țările europene neafectate anterior.

EFSA avertizase recent că gripa aviară foarte patogenă poate ajunge foarte rapid în Europa, după depistarea în această vară a unor focare la păsările sălbatice și domestice din vestul Rusiei și Kazahstanului. Regiunea se află pe ruta migrației de toamnă pentru păsările sălbatice de apă care se îndreaptă spre Europa.

Nu au fost detectate cazuri umane în noile focare până acum, iar riscul transmiterii către publicul larg rămâne foarte scăzut. Cu toate acestea, evoluția virusurilor trebuie monitorizată îndeaproape pentru a evalua riscul continuu de apariție a tulpinilor contagioase pentru om.

Emiratele Arabe Unite au interzis ieri, 23 noiembrie, importurile de carne de pasăre din Germania, Olanda, din câteva zone din Marea Britanie, dar și din Rusia, anunță euromeatnews.com.

Răspândire rapidă a virusului gripei aviare în Europa; Emiratele Arabe Unite au interis deja importurile de carne de pasăre din Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *