Proteina „zgomotoasă”: De ce nu trebuie consumată carnea roșie înainte de a face sex

proteina, carne rosie, sex, parturi proteice Sursa foto: Nomadsoul1 | Dreamstime.com

Ceea ce mâncăm pe parcursul zilei poate influența mirosurile pe care le emitem mai târziu în acea noapte – în bine sau în rău. Seara se apropie, iar tu și partenerul tău sunteți pregătiți pentru momente romantice. În timp ce cercetările au arătat că anumite arome ne pot îmbunătăți viața sexuală, cum ar fi lavanda sau trandafirul, mirosul neplăcut al flatulenței poate ucide rapid starea de spirit, transmite Health Digest.

Dieteticianul Danielle Crumble Smith a explicat pentru Peloton că unele persoane care consumă cantități mai mari de proteine constată că acest lucru le face gazele să fie foarte urât mirositoare. Carnea roșie, în special, poate lucra împotriva noastră înainte de a face sex, a declarat Dr. William Chey, consilier al Fundației Internaționale pentru Tulburări Gastrointestinale Funcționale, pentru Cosmopolitan.

Atunci când mâncăm o cantitate excesivă de proteine, acestea încep rapid să fermenteze în intestin. Ele sunt denumite în rândul comunității de fitness și nutriție „pârțuri proteice”.

„Gazele asociate cu carnea roșie sunt mai urât mirositoare din cauza substanțelor chimice pe care le produce în colon”, spune Dr. Chey. Aceste elemente chimice includ hidrogenul, metanul și, uneori, sulful, a explicat Danielle Crumble Smith pentru Peloton, care, împreună, pot crește atât frecvența, cât și aroma gazelor noastre. Persoanele cu un microbiom intestinal dezechilibrat pot fi deosebit de susceptibile la eliberarea de gaze.

Dr. Chey afirmă că o porție de 230 de grame de carne roșie este suficientă pentru a ne expune la riscul apariției gazelor intestinale într-un moment nedorit.

Societatea Americană de Cancer raportează că porția recomandată la o masă pentru carne este cuprinsă între 90 și 120 de grame, echivalentul unui pachet de cărți de joc.

Pe lângă faptul că poate duce o seară romantică la o oprire bruscă, consumul excesiv de carne roșie și procesată ne poate expune, de asemenea, riscului de a avea probleme de sănătate pe termen lung.

Sursa foto: Nomadsoul1 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *