Proiect privind introducerea educaţiei nutriţionale ca materie în şcoli, dezvoltat în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sport

educatie nutritionala, scoli, agentia nationala pentru sport, gabriel toncean Sursa foto: Pexels / Oleksandr P

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Gabriel Toncean, afirmă că lucrează la un proiect privind introducerea educaţiei nutriţionale ca materie în şcoli. Copiii ar urma să înveţe despre hrana sănătoasă, să interpreteze o etichetă şi să deosebească alimentele bune de cele care fac rău. Toncean afirmă că nu îşi doreşte încărcarea programei şcolare, subliniind că factorul de decizie în acest sens este Ministerul Educaţiei, relatează News.ro

„Cred că ai noştri copii merită să aibă putere de decizie asupra alimentelor pe care le consumă. Ne-ar fi mult mai uşor să scădem acest flagel al obezităţii infantile cu o educaţie pe măsură. Copiilor le mult mai uşor să înveţe din şcoală despre educaţie nutriţională, decât mai târziu.. (…) Această realizare va fi posibilă doar cu ajutorul Ministerului Educaţie este factorul decizional. Ce ar fi, cred, mai uşor perceptibil pentru părinţi este c nu îmi doresc să îngreunăm sau să suplimentăm materia şcolară care şi aşa este aglomerată”, a declarat Gabriel Toncean joi seară, la Media TV.

Proiectul, la care au lucrat profesionişti din mai multe domenii, inclusiv sportivi, profesori şi nutriţionişti, are rolul de a duce la conştientizarea cu privire la hrana sănătoasă. În cadrul orelor de educaţie nutriţională, elevii ar urma să înveţe să citească şi să interpreteze o etichetă a unui produs alimentar.

„Proiectul trebuie dus la bun sfârşit pentru că este plus valoare pentru copiii din România. (..) Nu mă voi lăsa până când această materie nu va deveni o prioritate. (…) Cred că un copil bine educat nu îşi va permite ca, atunci când el mănâncă sănătos, să consume alcool. Un copil care nu consumă alcool, nu are acea punte către droguri”, adaugă Gabriel Toncean.

Acesta precizează că Ministerul Educaţiei ar fi factorul care să găsească modul în care educaţia nutriţională ar urma să fie introdusă ca materie de studiu.

Sursa foto: Pexels / Oleksandr P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *