Primii în Uniunea Europeană la exportul de grâu: peste 2.000.000 de tone; AgroBrane informează că Spania a cumpărat, aparte, încă 1.000.000 de tone

Ministrul Agriculturii are dreptate când spune că România nu a importat 1 milion de tone de grâu din Ucraina, în ultimele luni; ce mărfuri agricole au fost totuși importate Ministrul Agriculturii are dreptate când spune că România nu a importat 1 milion de tone de grâu din Ucraina, în ultimele luni; ce mărfuri agricole au fost totuși importate

2.034.621 tone de grâu comun au fost livrate pe piețele din afara Uniunii Europene, aceasta fiind cea mai mare cantitate vândută de un stat membru de la 1 iulie, începutul anului comercial, până în prezent.

Pe locul doi se află Polonia, cu 1.450.894 tone, urmată de Franța, cu 1.289.691 tone. 

Site-ul agrobrane.ro informează că încă 1.000.000 de tone de grâu au ajuns pe piața europeană, în Spania, care a devenit, astfel, ”cea mai importantă destinație de export pentru grâul românesc”. 

”Spania, o destinație tradițională pentru marfa furajeră, ia fața Egiptului, o destinație care se clasa în mod tradițional pe primul loc în topul celor mai importante piețe externe pentru grâul românesc.

Retenția mult mai mică de marfă a fermierilor români se vede și în exporturi, acestea având un plus de două treimi față de primele trei luni ale anului de piață precedent”, mai notează publicația citată.

Rezultă un cumul de peste 3.000.000 de tone de grâu vândute în afara țării, în primele trei luni ale anului comercial 2023 – 2024. Producția de grâu comun din această vară este estimată la 10.200.000 de tone, de către Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite. 

În consecință, aproape din producția de grâu la nivel național a fost deja exportată, atât pe piețele terțe, cât și pe piața comunitară.

Ministrul Agriculturii are dreptate când spune că România nu a importat 1 milion de tone de grâu din Ucraina, în ultimele luni; ce mărfuri agricole au fost totuși importate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *